iBootX: Vo vývoji je nástroj na downgrade iOS jediným klikom

iOS iBootX
Downgrade iOS jediným klikom. Uvidíme, ako sa celý projekt vyvinie.

Myslím, že sa písal rok 2012, keď Apple vydal iOS 6 a s ním začal agresívnejšie bojovať proti možnosti downgradu operačného systému zo strany užívateľov. Šlo pritom o celkom obľúbenú možnosť, či už preto, že užívatelia chceli na svoje zariadenia inštalovať jailbreak, alebo jednoducho preto, že novšie systémy na starých zariadeniach jednoducho sekali.

Dnes je možnosť downgradu skôr okrajovou záležitosťou pre tých zručnejších a najrýchlejších, čoskoro by sa však možnosti downgradu mohli výrazne rozšíriť pre všetkých, ktorí o to majú záujem.

Len 19-ročný britský študent informatiky James Duffy oznámil vývoj nového nástroja s názvom iBootX, ktorý by užívateľom mohol umožniť downgrade iOS jediným kliknutím. Dnes je na downgrade systému treba stiahnuť kompatibilný IPSW súbor, pripojiť telefón k iTunes pomocou káblu a aktivovať DFU režim. Toto všetko by však mohlo byť minulosťou, ak mladý vývojár splní všetko, čo sľubuje.

K nástroju nezverejnil zatiaľ žiaden dátum vydania, vraví ale, že nástroj od dvojice, ktorá sa označuje pod prezývkami DuffyAPP-ITJackR, by mal vyjsť už čoskoro. Zo screenshotu je pritom evidentné, že nástroj je vyvíjaný pre Mac, možné vydanie na Windows je zatiaľ otázkou času.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.