Valve ukončuje podporu SteamVR pre Mac

Takmer tri roky po predstavení na WWDC 2017 oznámili vývojári, že s projektom pre platformu macOS pokračovať nebudú. Chcú sa viac sústrediť na Windows a Linux.

Na spomínanej konferencii WWDC vtedy Apple oznámil, že macOS High Sierra by sa mohla stať prvou verziou operačného systému Apple s podporou virtuálnej reality. Cupertino vtedy spolupracovalo okrem Valve aj s UnityUnreal.

Valve však má zjavne iné plány a platformy, ktoré sú pre spoločnosť zaujímavejšie. Dodáva však, že používateľia majú stále prístup k obsahu s virtuálnou realitou na macOS v starších verziách SteamVR. Ďalšie aktualizácie sa však konať nebudú.

Takýto krok nie je veľkým prekvapením. Najmä pri pohľade na prieskumy využívania Steamu na rôznych platformách. Steam spúšťajú na Macu len 4% jeho používateľov a v prípade verzie pre VR headset je to jediné percento.

zdroj: 9to5Mac

komentáre
  1. škoda, Steam je pre mňa slušný zdroj dobrých hier na MAC. Lepší ako App Store. Máte prosím niekto odporúčania, čo je na Mac ešte okrem Steamu dobré, kde by sa dali nájsť hry pre MAC? Windows nechcem inštalovať, MAC používam primárne na prácu s foto, ale občas sa chcem aj zahrať niečo normálne. Teraz napr. hrám Dusk, Dex, FTL a Islanders. Na app store nič z toho nebolo.

    0
    0
  2. Zdravím, ak je reč o hrách mimo segmentu virtuálnej reality, Steam pre macOS funguje aj naďalej normálne. Ukončenie podpory pre Mac sa týka iba VR divízie platformy. A pokiaľ ide o benefity Steamu oproti App Store, úplný súhlas :) Širšia ponuka, často zaujímavé zľavy a niektoré tituly aj s nižšou bežnou cenou oproti App Store.

    0
    0
    1. Ďakujem, včera som trocha hľadal a natrafil som aj na GOG. Doteraz som nevedel, že aj tu sú hry pre MAC. Ceny podobné ako Steam, niektoré lepšie, čiže som rád, že okrem Steamu som našiel aj ďaľšiu platformu :-)

      0
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.