HBO upravuje ponuku služieb: Ako to ovplyvní náš trh?

HBO GO
HBO momentálne prevádzkuje tri streamovacie služby: GO, Now a Max.

WarnerMedia, materská spoločnosť Home Box Office oznámila plány týkajúce sa streamovacích služieb HBO GO, HBO Now a HBO Max.

Spoločnosť v prvom rade oznámila ukončenie prevádzky HBO GO v júli. Služba bola uvedená v USA v roku 2010 ako doplnok pre predplatiteľov programového balíka HBO u káblových operátorov.Jej vypnutie bolo naplánované spoločnosťou WarnerMedia na 31. júla 2020.

Na princípe samostatnej predplatnej služby funguje aj služba HBO Now. Tá bola v snahe o zjednodušenie názvoslovia premenovaná na “HBO”. Názov čerstvo predstavenej služby HBO Max sa meniť nebude, táto služba obsahuje nielen všetok obsah z vyššie uvedených služieb, ale tiež dodatočný obsah konglomerátu WarnerMedia (dcérska spoločnosť AT&T), vrátane seriálov ako Friends (Priatelia) alebo Fresh Prince of Bel Air.

A čo náš trh?

Problém je, že z vyššie uvedených služieb je na našom trhu dostupná len jediná: HBO GO. Požiadali sme preto o vyjadrenie spoločnosť TimeWarner, ktorá priblížila, do akej miery sa spomínané zmeny dotknú nášho trhu a ponuky služieb HBO na Slovensku: “Změna se týká pouze US trhu, nikoliv toho evropského, kde se nic nemění, tudíž v Evropě bude HBO GO pro naše předplatitele stále k dispozici,” uviedla PR manažérka HBO Europe Pavla Brožková.

Znamená to teda, že tunajší predplatitelia sa na avizované zmeny na opačnom brehu Veľkej mláky nemusia pripravovať. U nás totiž aj naďalej zostane k dispozícii služba GO, a to ako v rámci programového balíka od káblového operátora, tak aj ako samostatne predplatná služba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.