HBO GO a HBO NOW dostali na starších Apple TV druhú šancu

Užívatelia starších generácií Apple TV dostali viac času na upgrade.

Len minulý týždeň HBO prostredníctvom svojich oficiálnych aplikácií pre Apple TV druhej a tretej generácie oznámilo, že už tento mesiac na nich ukončí prevádzku služieb HBO GO a HBO NOW.

Home Box Office však nakoniec oznámila, že ukončenie podpory sa odkladá na neskôr. Presnejšie, v prípade HBO NOW došlo k odkladu o približne dva týždne, a kým pôvodný termín ukončenia znel 30.4., po novom to bude až 15. mája 2020. Služba HBO GO bude podporovaná ešte “zopár ďalších mesiacov”.

Hovorca HBO pre Engadget potvrdil, že vyradenie podpory starých zariadení je bežný krok, na ktorom sa pracovalo už niekoľko mesiacov. Spoločnosť dúfa, že predĺžený deadline dá ľuďom dostatok času na to, aby prešli na novšie modely Apple TV alebo sa inak pripravili na moment, kedy bude podpora služieb na starých Apple TV navždy ukončená.

Ako sa odlišujú HBO GO a HBO NOW?

Služba HBO GO je bezplatnou súčasťou Vášho televízneho balíka HBO, ktorý si kupujete u televízneho operátora, ako sú UPC, SkyLink či O2. Preto, ak si predplácate službu HBO GO, predplácate si tým celý balík HBO zahŕňajúci aj televízne kanály HBO, HBO 2, HBO 3 (predtým Comedy). Platí tým pádom, že cenu určujú operátori, ktorí môžu ponúkať balík služieb výhodne či menej výhodne oproti konkurentom.

Naopak, služba HBO NOW funguje nezávisle a nepotrebujete k nej káblové predplatné. Dostupná je za fixný mesačný poplatok 15 dolárov, zatiaľ je však dostupná iba v USA. WarnerMedia Entertainment plánuje už budúci mesiac spustiť zjednotenú prémiovú službu HBO Max, dostupnú opäť len v USA, ktorá bude obsahovať nielen kompletnú knižnicu existujúcich služieb a televízií HBO, ale tiež obsah od ďalších dcérskych spoločností giganta Warner Media. Keďže v našom regióne služby NOW ani Max nie sú dostupné, Home Box Office prevádzkuje službu HBO GO aj ako samostatnú službu za 5,99€.

Zdroj: Engadget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.