Dodávky iPhonov z Číny budú podľa Ming-Chi Kua nižšie

Analytik Apple, Ming-Chi Kuo znížil svoje predpovede na dodávky iPhonov o celých 10 percent. V číslach je to 36-40 miliónov jednotiek v prvom štvrťroku 2020. Poznamenal, že dôvodom úpravy týchto predpovedí je celosvetovo diskutovaný koronavírus, ktorý ovplyvnil dodávky iPhonov z Číny. 
Dokonca aj niekoľko ďalších zdrojov naznačuje, že výroba očakávaného iPhone 9 alebo iPhone SE 2 bude narušená. Ďalšie zariadenie, ktoré má byť “low-costovou” úpravou iPhonu 8 malo ísť do masovej produkcie už vo februári, ešte pred oficiálnym vydaním v marci. Prvotné dodávky tohto zariadenia ale môžu byť ovplyvnené, kým sa kvôli obmedzeniam výroba nerozbehne. 
Vo svojom výskume v spolupráci s TF International Kuo dodal, že dodávky smartfónov z čínskeho trhu medziročne klesli o 50-60 percent. Dôvodom môžu byť prázdniny počas Čínskeho Nového roka, pokles dôvery spotrebiteľov prameniaci z obáv z nového koronavírusu. 
Z vyššie uvedeného dôvodu, teda z obáv z vírusu sa Apple rozhodol zavrieť všetky obchody, kontaktné centrá a kancelárie v centre Číny, minimálne do 9. februára.  
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.