Dark Mode pre Mac a Object Selection pre iPad – Photoshop oslávil tridsiatku

Adobe pri tejto príležitosti pridal do svojej vlajkovej aplikácie viacero nových funkcií.

Desktop

Tou hlavnou je podpora tmavého režimu pre macOS Mojave alebo novší. Samotný Photoshop tmavé UI už nejaký čas má, ale po novom sa aj dialógové okná z OS budú riadiť celkovým nastavením systému, ktoré ste si navolili.

Desktopová verzia dostala darček aj v podobe zlepšeného nástroja Content-Aware Fill. Vďaka tomu je možné robiť viacnásobné selekcie a aplikovať viacero výplní bez toho, aby ste museli daný workspace opustiť. Adobe takisto vylepšilo kvalitu výstupov a výkonnosti pokiaľ ide o Lens Blur. Takisto úkony ako zooming a navigácia v rámci priblíženého obrázku sú podľa vývojárov svižnejšie.

 

iPad

Photoshop pre Apple tablet dostal ako hlavnú novinku Object Selection Tool. Nástroj v praxi umožňuje automatický výber objektu vo vami zvolenej oblasti. Všetko vďaka strojovému učeniu Adobe Sensei.

Photoshop pre iPad nájdete na App Store. 

zdroj: Adobe

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.