Apple žaluje hrušku kvôli podobnému vzhľadu

Z bojovníka proti patentovým trollom sa stal patentový troll.

Miešať jablká s hruškami sa nevypláca. Minimálne ak ich chcete následne ukázať právnikom spoločnosti Apple, ktorí zrejme majú problém rozpoznať dva rôzne druhy ovocia.

Právnici spoločnosti Apple majú najnovšie problém s malým startupom Prepear, ktorý má vo svojom logu symbol hrušky, a ktorá prevádzkuje aplikáciu na zdravé recepty, plánovanie jedálníčkov alebo nákupných zoznamov. Teda plní všetko to, čo Apple a jeho softvér na čele so Siri nedokáže ani 9 rokov po spustení. Samotná aplikácia je odnožou programu Super Healthy Kids, ktorá má pre zmenu vo svojom logu jahodu, a ktorá je pre deti oveľa prínosnejšia ako 18-hodinová smena za pásom na montážnej linke vyrábajúcej AirPods.

Každopádne, Apple žaluje Prepear za to, že jeho čiernobiely obrys hrušky sa až náramne podobá na plnofarebné nahryznuté jablko. Dokonca je to dôvod, prečo malá firma údajne svojim logom poškodzuje značku Apple. Celkovo ide o firmu, ktorá má 5 zamestnancov a prípadné súdne trovy by na ňu mali katastrofálny dopad. Startup preto celkom oprávnene spustil petíciu na Change.org, ktorá má v tejto chvíli viac ako 10 500 podpisov. Jedná sa zároveň o niekoľký prípad, kedy Apple napáda ostatné firmy, ktoré majú tú drzosť mať v logu ovocie so stopkou alebo lístkom. Bez ohľadu na to, ako veľmi výrazne sa podobajú na logo spoločnosti Apple.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.