Apple vydal macOS Catalina 10.15.5

Apple vydal macOS Catalina 10.15.5. V poradí už piatu aktualizáciu operačného systému macOS Catalina, ktorý bol vydaný v októbri 2019.

macOS Catalina 10.15.5 prichádza po dvoch mesiacoch od vydania macOS Catalina 10.15.4 v ktorom nám bol predstavený Screen Time komunikačný limit. macOS Catalina 10.15.5 je možné ako inak, než zdarma stiahnuť z Mac App Store použitím zabudovanej funkcie Aktualizácia v systémových nastaveniach Macu.

macOS Catalina 10.15.5 predstavuje novú funkciu ” Správa zdravia batérie” pre svoje MacBooky. Táto funkcia má za úlohu predĺžiť celkovú životnosť batérie prenosného Macu, redukovaním rýchlosti chemického starnutia.

Správa zdravia batérie analyzuje zdravie batérie v laptope a jeho vzorec nabíjania a v niektorých prípadoch predĺži životnosť batérie tým, že nebude MacBook nabíjať do jeho plnej kapacity. Práve neustálym udržiavaním MacBooku v jeho plnej kapacite batérie (neustále na nabíjačke) sa jej životnosť znižuje.

Pokiaľ bol Mac neustále zapojený do siete a jeho batéria bola neustále v plnej kapacite, funkcia správy zdravia batérie sa pustí do práce a obmedzí nabíjanie tohto MacBooku. Správa zdravia batérie je voliteľná funkcia, ktorá je dostupná v systémových nastaveniach.

macOS Catalina 10.15.5 taktiež opravuje aj chybu, ktorá spôsobovala prenos veľkého kvanta dát na RAID partície, čo malo za následok zamŕzanie aplikácie Finder. S touto aktualizáciou už nebudú presuny objemných súborov spôsobovať zamŕzanie Finderu.

Po aktualizácií na macOS Catalina 10.15.4 hlásili niektorí Mac užívatelia s pádom systému spôsobeným presunom objemných súborov. Nová aktualizácia by mala tento problém úspešne opraviť.

Viacej informácií o Správe zdravia batérie je dostupných na tomto odkaze.

zdroj: MacRumors

komentáre
  1. AHoj…ja mám tento update nainštalovaný, no nezobrazila sa mi nikde ponuka správcu zdravia batérie….nevieš mi , prosím, pomoct? nevies preco tam tu moznost nemam? vdaka.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.