Apple procesory sú naplánované na koniec roka

Prvá generácia má byť čoskoro pripravená pre výrobu vo veľkom.

Nový report, ktorý sa opiera o zdroje priamo z výroby, uvádza, že masová produkcia. Podľa DigiTimes, ktorý s informáciami prišiel, sa odhaduje mesačný objem až päť až šesť tisíc kusov.

Dávnejšie sme informovali, že jedným z prvých Apple počítačov s procesorm navrhnutými in-house, by mohol byť 12 palcový MacBook. Apple údajne tento v súčasnosti vyradený produkt svojho portfólia chystá predstaviť v novej podobe.

Poháňaný by mal byť procesorom A14X s technológiou System On a Chip. Vylepšená úspornosť Apple procesorov má priniesť 15 až 20 hodín používania na jedno nabitie.

Ako to bude v praxi je zatiaľ otázkou. Macom sa zatiaľ v reálnych podmienkach darí dosahovať maximálne 60% “papierovej” životnosti batérie, pričom iPady naopak často tieto hodnoty spĺňajú či dokonca prekonávajú. Ide síce o dve zásadne odlišné produktové línie, práve čip je však jednou zo základných esencií, ktorá sa na finálnej životnosti podpisuje. Apple Silicon procesory by tak mohli významnou mierou prispieť k dlhšej výdrži budúcich Macov.

Ak Apple predstaví spomínaný MacBook s vlastným procesorom, 12 palcovou obrazovkou a váhou pod jeden kilogram, mohlo by nové zariadenie zaujať okrem iného aj používateľov, ktorý doteraz dávali z hľadiska komfortu a prenosnosti prednosť iPadu Pro s prídavnou klávesnicou.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.