Apple predstavil AirPods Max, ktoré prinášajú nový celoušný dizajn

Model ponúka zvuk vo vysokej kvalite, adaptívny ekvalizér aj ďalšie funkcie známe z AirPods Pro.

AirPods na Max

Podľa očakávaní značka dnes predstavila nový produkt. Sú ním nakoniec bezdrôtové slúchadlá AirPods Max, ktoré podľa slov značky kombinujú kúzlo AirPods a celoušné prevedenie s hi-fi zvukom.

Slúchadlá prinášajú nový akustický dizajn, čip H1 a pokročilý softvér, ktorý stojí za výpočtami pre prelomový poslucháčsky zážitok – aj vďaka adaptívnemu EQ, funkcii ANC – Active Noise Cancellation (Aktívne potláčanie hluku), módu Transparency (Transparentný posluch) a priestorovému zvoku.

Pokiaľ ide o vonkajšiu podobu, na výber budú mať budúci majitelia päť rôznych prevedení – space gray, striebornú, nebesky modrú, zelenú a ružovú.

 

Prémiové slúchadlá… inšpirované hodinkami?

Slúchadlá podľa Apple ponúkajú kvalitne spracované komponenty od klenby po mušle so zámerom poskytnúť výnimočný zážitok každému používateľovi. Priedušný materiál na klenbe je navrhnutý tak, aby rozložil hmotnosť a znížil tlak na hlavu. Rám z nerezovej ocele je zárukou odolnosti a flexibility – tak, aby slúchadlá “sadli” na hlavy rôznych tvarov a veľkostí. Teleskopická “čelenka” umožní pohodlné nastavenie a zabezpečí, aby slúchadlá ostali na svojom mieste.

Každá z mušlí je k spojovaciemu oblúku pripojená revolučným mechanizmom, ktorý vyvažuje a rozkladá tlak na ucho a takisto umožňuje ešte presnejšie prispôsobenie sa rôznym kontúram, ktoré sú v prípade konkrétnych nositeľov individuálne. Vankúše z pamäťovej peny efektívne utesnenie, čo je ďalší faktor dôležitý pre dosiahnutie kvalitného zvukového zážitku.

Ovládanie slúchadiel je inšpirované pri ďalšom z wearables produktov značky – Apple Watch. Nové AirPods tak disponujú prvkom korunky Digital Crown. Ovládač má zabezpečiť precízne nastavenie hlasitosti, pozastavenie či spustenie prehrávania, preskakovanie skladieb ako aj ďalšie funkcie, na ktoré sme pri používaní slúchadiel zvyknutí – prijímanie hovorov alebo aktivácia Siri.

Kúzelné technológie

Prémiové slúchadlá ponúkajú viacero high-end funkcií a technológií, z ktorých niektoré poznajú majitelia AirPods Pro.

Adaptívny EQ

Využitie prispôsobujúceho ekvalizéru umožňuje upraviť zvuk podľa toho, ako sú slúchadlá nasadené a ako tesnia. Podľa meraní zvukového signálu, ktorý poslucháč prijíma sa nastavujú v reálnom čase nízke a stredné frekvencie, čím sa dosiahne bohatý zvuk s detailným vykreslením.

ANC (Aktívne potláčanie hluku)

Funkcia, ktorá v aktívnom stave tlmí hluk prichádzajú z okolia a podobne ako v prípade predošlej technológie, upravuje na základe výpočtov v reálnom čase mieru tlmenia tohto rušivého elementu.

Transparentný posluch

Režim, v ktorom je možné počuť okolité prostredie. Je protikladom k ANC a používateľ medzi nimi prepína jedným stlačením príslušné tlačidla na slúchadlách.

Priestorové audio

Slúchadlá s dynamický monitorovaním hlavy umožňujú priestorové umiestňovanie zvukov, výsledkom čoho je pôsobivý zážitok, ktorý pripomína návštevu kina (v prípade audia nahraného v 5.1, 7.1 a Dolby Atmos).

AirPods Max s využitím gyroskopu a akcelerometru detekujú podobne ako iPhone či iPad pohyb používateľa, či presnejšie jeho hlavy a samotného zariadenia. Následne porovnávajú získané údaje a upravujú zvukové pole tak, aby zvuk bol v priestore na správnom mieste aj keď sa používateľova hlava pohybuje.

Okrem týchto technológií disponujú AirPods Max aj automatickým prepínaním medzi zariadeniami, vďaka čomu slúchadlá vedia preskakovať medzi iPhonom, iPadom a Macom To umožňuje napríklad pri počúvaní hudby na Macu prijať hovor na iPhone a slúchadlá sa sami prepnú na zariadenie, ktoré používateľ aktívne využíva.

Zdieľanie audia umožňuje zdieľať stream medzi dvomi AirPods na iPhone, iPade, iPode touch či Apple TV 4K.

Siri zabezpečí prehrávanie hudby, telefonovanie, či ovládanie hlasitosti a ďalších vecí.

Výdrž a cena

AirPods Max podľa Apple ponúknu až 20 hodín používania so zapnutým ANC a priestorovým zvukom. Podobne ako pri iných modeloch rady AirPods aj nové Max dokážu po päťminútovom nabíjaní ponúknuť 1,5 hodiny počúvania.

Slúchadlá sú dostupné v mäkkom obale Smart Case, v ktorom AirPods Max prejdú do režimu ultranízkej spotreby energie, čím sa šetrí ich batéria pre chvíle, keď sa aktívne používajú.

Nové slúchadlá začínajú na cene 549 dolárov. Pre ich využívanie je potrebné zariadenie s iOS / iPadOS 14.3, macOS Big Sur 11.1, watchOS 7.2 či tvOS 14.3 alebo novšími verziami týchto systémov.

Obejdnávky AirPods Max Apple spustil dnes a dostupné budú od budúceho utorka 15. decembra. Balenie obsahuje slúchadlá, Smart Case puzdro a USB-C na Lightning kábel. AirPods Max tak nasleduje trend daný iPhonom 12, ku ktorému Apple nepribaľuje nabíjací adaptér. V prípade slúchadiel však v krabici nenájdete ani kábel 3,5 mm na Lightning.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.