Apple Event už dnes! Čo sa chystá?

Tretí zo série jesenných eventov by sa pre zmenu mal sústrediť na počítače s logom kalifornského jablka.

MacBooky ako prvé

Apple ešte v lete oznámil svoj plán prechodu na vlastné procesory, ktoré v jeho zariadeniach nahradia čipy od Intelu. Riešenie postavené na ARM architektúre vychádza z A14 čipov prítomných v iPhone a má priniesť dva dôležité benefity – výrazne vyšší výkon a zároveň úsporu energie.

Nová linia pomenovaná Apple Silicon by sa mala postupne objaviť vo všetkých Apple počítačoch. Proces odhaduje Cupertino na dva roky, začať by sa malo pri laptopoch.

Už dnes by sme sa teda mohli dočkať odhalenia prvého, resp. hneď niekoľkých prvých Macov s Apple Silicon. Podľa doterajších prognóz renomovaného odborníka Ming-Chi Kua má ísť o 13-palcový MacBook Pro a 13-palcový MacBook Air. Bloomberg k tomu pridáva aj 16-palcový MacBook Pro, ktorý sa aktuálne takisto pripravuje a mohol by sa dostať aj do pripravovanej prezentácie One More Thing eventu. Oproti menším modelom je však jeho vývoj v úvodnej fáze, takže nie je zaručené, že ho uvidíme už dnes.

Čo je však pomerne isté je, že všetky očakávané Apple Silicon zariadenia budú v aspekte vonkajšieho dizajnu prakticky bez zmeny.

Od laptop segmentu môžeme prejsť k desktopu. Apple samozrejme pracuje aj na tejto kategórií produktov a prvým stolným počítačom s novým procesorom by sa mal stať 24-palcový iMac. Nedávno sme takisto informovali o údajne pripravovanom Mac Pro, ktorý má byť výrazne menšou verziou pôvodného zariadenia. Či sa ich odhalenia v nejakej forme dočkáme už dnes, je však otázne.

One More Thing…

Okrem počítačov by sa do prezentácie mohli vojsť aj ďalšie novinky. Apple pracuje už dlho na trackovacom zariadení AirTags, ktoré sa mali podľa viacerých zdrojov objaviť už na predošlých eventoch.

Ďalším adeptom na miesto v dramaturgii dnešného eventu by mohli byť takisto pomerne dlhšie spomínané AirPods Studio. Slúchadlá s celkom novým dizajnom a celoušným prevedením majú zastupovať hig-end kategóriu v rámci audio portfólia značky.

Treba však dodať, že event je od jeho oznámenia vnímaný ako Mac exkluzivita, takže prípadne odhalenie noviniek mimo tohto segmentu, nie je veľmi pravedpodobné.

Apple Event liveblog

Prezentáciu noviniek budeme už tradične sledovať a priebežne vás informovať prostredníctvom živého prepisu. Po skončení eventu sa môžete tešiť aj na podrobné články.

A čo vy? Aké novinky očakávate? Na ktorý produkt ste zvedaví najviac?

Apple Event – Liveblog
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.