Apple Arcade škrtá tituly v katalógu

Služba si zakladá na kurátorovanom obsahu a to je pravdepodobne aj motívom čerstvej výpovede viacerých kontraktov s hernými vývojármi.

Možno nabudúce. S pozdravom, Apple

Apple chce, aby jeho platforma ľudí zaujala natoľko, aby sa pravidelne vracali. A to je možné iba vďaka dostatočne kvalitnému obsahu.

Podľa Bloombergu Apple ako dôvod smerom k vývojárom uviedlo, že hľadá hry s vysokým potenciálom pre aktiváciu hráčov. Developerom, ktorých sa zrušenie zmluvy týka, Apple vyplatil sumy za splnenie cieľov súvisiacich s vývojom hry a nevylúčil ani budúcu spoluprácu ak dosiahnu ich projekty potrebnú úroveň engagementu.

Menej je viac

Herná služba Apple od svojho spustenia ponúka cross platform hry bez reklám či ďalších nákupov za fixné mesačné predplatné 4,99 €. Úvod koncom roku 2019 platforme celkom vyšiel, sčasti aj pre prvý bezplatný mesiac, bude však čoraz dôležitejšie udržať aktívnu komunitu.

Osekávanie katalógu, v ktorom sa aktuálne nachádza viac ako 100 titulov (mnoho z nich sú exkluzivity), je pravdepodobne cestou, ktorú si Apple zvolil pre udržanie si dostatočného počtu predplatiteľov.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.