Google Plus končí. Definitívne.

Príbeh jedného neúspechu má svoju poslednú kapitolu.

Mínus Plus

Sociálna sieť, ktorú sa Google pokúšal rozbehnúť pod názvom Google Plus, bola od roku 2018 v procese “vypínania”. Dôvodom boli ako inak nízky záujem a zanedbateľná základňa aktívnych používateľov. Netreba ale zabudnúť ani na bezpečnostné riziká, ktoré takisto prispeli k rýchlejšiemu koncu siete.

Vymazávanie používateľských účtov začalo v apríli minulého roku a chvíľu na to Google spustil betaverziu novej platformy Currents, ktorá mala zaniknutú Google Plus nahradiť. Jej Android a iOS aplikácia bola takisto premenovaná na Google Currents, aby bola zmena kompletná.

Google Currents

Povedomé meno

“Novinka” má podľa Google pomôcť ľuďom v rámci organizácií spolu komunikovať. Môžu v rámci nej pridávať komentáre v diskusiách a prezerať si obsah v newsfeede. Ten je možné zoradiť podľa relevantnosti alebo chronoligcky.

Zaujímavosť na záver – Currents nie je tak celkom neznámy názov pre ľudí, ktorí Google produkty sledujú. Pred siedmimi rokmi fungovala identicky pomenovaná aplikácia zameraná na magazíny. Tú potom prekrstili na Google Play Newsstand a neskôr ju nahradili Google News.

Zdá sa, že namingový a produktový tím v Google sa nenudí. :)

zdroj: The Verge

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.