Adobe prináša betaverzie ďalších aplikácií pre Macy s M1

Softvérový gigant po Photoshope vypustil aj skúšobnú verziu Premiere Rush, Premiere Pro a Audition.

Všetky tri spomínané apky sú dostupné pre testerov z radov verejnosti. Podľa dostupnej dokumentácie plánuje Adobe v prípade Premiere Pro riešiť kompatibilitu s M1 čipmi postupne pre všetky funkcie. Niektoré z nich teda v súčasnosti ešte nie sú dostupné.

Zatiaľ sú to kľúčové funkcie pre úpravy a takisto základné workflows týkajúce sa farieb, grafiky a zvuku ako aj Productions a multicam. Prioritou majú byť aj najpoužívanejšie kódeky ako H.264, HEVC a ProRes.

Keďže ide o betu je namieste byť opatrný a určite odporúčame prečítať si aj známe problémy, ktoré Adobe spísal pre skúšobnú verziu. Niektoré môžu spôsobiť pád aplkácie či chybné zobrazovanie informácií. Treba myslieť aj na to, že keď Adobe práce na kompatibilite s novými Macmi dokončí, bude treba počkať aj na rozšírenia od tretích strán ako rôzne pluginy, efekty a podobné vylepšenia.

Adobe naďalej odporúča pre prácu v Premiere Pro používať emuláciu cez Rosettu 2 od Apple, ak pracujete na Macu s novým M1 čipom.

zdroj: Adobe

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.