iPhone 12 sa stal najpredávanejším 5G smartfónom. Po dvoch týždňoch!

Novinka s logom Apple dostupná v štyroch variantoch sa aj napriek problémom, ktoré priniesol tento rok, stala okamžitým hitom.

Nový prieskum od Counterpoint Research ukazuje, že aj napriek tomu, že sa počas sledovaného mesiaca októbra predával nový iPhone iba 2 týždne, stihol smartfón ovládnuť rebríček a stať sa jednotkou. V rámci celoročného poradia mu patrí siedme miesto v 5G segmente.

iPhone 12 Pro v októbrovom prieskume obsadil druhú pozíciu. Za nám nasleduje Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G. iPhony dvanástej generácie spolu ukrojili z celkových predajov 5G smartfónov za október takmer štvrtinu!

V čom je podľa analytikov kľúč úspechu, ktorý sa Apple novinke podarilo dosiahnuť? Counterpoint zastáva názor, že k tomu napomohlo aj rozšírený dopyt po updgrade na 5G zariadenie v rámci iOS komunity, takisto za tým vidia aj silné promo 5G od operátorov v USA. V Spojených štátoch sa za mesiac predala viac ako jedna tretina všetkých iPhonov 12 a 12 Pro. Na záver treba ako faktor pre úspech spomenúť aj to, že Apple smartfón je dostupný vo vyše 140 krajinách sveta.

Counterpoint ďalej očakáva, že záujem o iPhone 12 bude silný aj po zvyšné dni aktuálneho roka, obzvlášť keď sa blížia Vianoce. Vďaka neskoršiemu príchodu si výrazné predaje udrží pravdepodobne aj v úvode roku 2021.

zdroj: Counterpoint 

cover: Unsplash / Daniel Romero

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť