5G iPhone ponúkne Sub-6GHz aj mmWave. Má to však háčik.

Nadchádzajúci refresh Apple smartfónov bude prvýkrát podporovať 5G a podľa viacerých zdrojovo má byť kompatibilný s obomi 5G technológiami.

Dva svety

mmWave bude pre svoju rýchlosť využívaná primárne v husto osídlených mestách, sub-6GHz zase v redšie obývaných oblastiach. Ako bolo načrtnuté v úvode, nové iPhony by mali disponovať oboma technológiami, to by sa však podľa DigiTimes malo časom zmeniť.

Už budúci rok podľa tohto portálu Apple zmení stratégiu a ponúkne zariadenia, ktoré budú podporovať buď jednu alebo druhú možnosť. Súvisí to s lepším cielením na konkrétne trhy.

Napríklad pre oblasti, ktoré sú menej zaľudnené bude vhodnejší iPhone s sub-6GHz, ktorá síce nemôže v rýchlosti konkurovať mmWave, ale je spoľahlivejšia v predmestských a vidieckych lokalitách. Niektoré krajiny navyše pravdepodobne nebudú mmWave podporovať vôbec.

Takýto špecifický prístup by sa mohol pozitívne odraziť aj na cene modemov pre budúce iPhony. Pravdepodobnosť prognóz DigiTimes podopierajú aj staršie vyjadrenia analytika Ming-Chi Kua, ktorý takisto hovoril o konkrétnych modeloch dvanástej generácie iPhonu bez podpory mmWave.

zdroj: DigiTimes

komentár
  1. Nema to logiku nepodporovat obidve technologie… A ak sa uzivatel pohybuje aj vo velkych mestach aj vo vidieckych oblastiach?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.