5G iPhone až v októbri – spolu s novými iPadmi?

Najnovšie informácie od Qualcommu aj leakera Jona Prossera naznačujú takýto scenár.

Qualcomm opatrne naznačuje

Známy leaker, ktorý sa do povedomia dostal presnými prognózami ohľadom viacerých tohtoročných Apple noviniek, aktuálne tvrdí, že nová generácia Apple smartfónu dorazí v októbri spolu s aktualizovanou ponukou iPadov.

Už predtým sa objavili informácie, že s ohľadom na aktuálnu situáciu, výpadky vo výrobe a problémy v dodávateľskom reťazci, môže byť predstavenie iPhonu 12 posunuté o niečo neskôr ako bolo zvykom po minulé roky.

Tento názor práve dnes podporil aj Qualcomm, popredný dodávateľ komponentov a technológií pre viacero značiek, medzi ktoré patrí aj Apple. Podľa spoločnosti sa termín odhalenia 5G iPhonov mierne posunie – do októbra. V oficiálnom vyjadrení síce nehovorí menovite o Apple, ale neutrálne o jednom zo svojich 5G partnerov, čo je pravdepodobne odkaz práve na kalifornské jablko, keďže 5G čipy od Qualcommu chce Apple ponúknuť vo všetkých modeloch nového iPhonu.

Zatiaľ nič nie je pevne dané a existuje viacero scenárov, ako to nakoniec môže Apple urobiť.

Nové iPady?

Pokiaľ ide o druhý produkt, ktorý figuruje v čerstvých novinkách, Prosser sa nepodelil o presné detaily. Nevieme tak zatiaľ, ktoré z iPadov by na jeseň mohli doraziť. Nápovedu môžu poskytnúť staršie prognózy, ktoré hovorili o refreshi iPadu Pro s mini-LED displejom. Pro verzia Apple tabletu má však už jednu aktualizáciu tento rok za sebou, takže by sme mohli počítať skôr z ostatnými modelmi z portfólia – iPad Mini, iPad Air či low-cost iPady.

Nedávno sme vám priniesli aj koncept Parkera Ortolaniho, ktorý prezentoval iPad mini s výrazne kompaktnejšími rozmermi no rovnako veľkou obrazovkou – vďaka novému dizajnu, inšpirovanému iPadom Pro. Apple údajne pracuje aj na 11 palcovom iPade Air s celoobrazovkovým dizajnom a Touch ID zabudovaným pod displejom.

Prosser sa okrem noviniek ohľadom iPhonov a iPadov podelil nedávno aj o možný termín odhalenia nového iMacu.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.