Apple možno odhalí nový iMac už tento týždeň (aktualizované)

Redizajnu sa však asi nedočkáme.

Očakávaná aktualizácia Apple desktopu mala podľa prognóz byť súčasťou prezentácií v rámci tohtoročnej WWDC. Nakoniec sme však na túto novinku čakali márne. Celkovo sa konferencia niesla čisto v softvérovom duchu. Na blížiaci sa príchod novinky však teraz ukazuje viacero faktorov.

Jedným z nich sú klesajúce zásoby iMacov v ponuke obchodov. Ďalšou indíciou je prítomnosť nového iMacu s 10 jadrovým i9 a Radeon Pro 5300 GPU na Geekbench. Netreba zabudnúť ani na vyjadrenia spoľahlivého leakera L0vetodream, ktorý v minulosti presne informoval o novom iPhone SE, iPade Pro aj novom macOS. Práve on na Twitteri písal minulý týždeň o nových produktoch pripravených na predstavenie.

Hypotézu, že by mohlo ísť práve o iMac, naznačujú zvyky Cupertina, pokiaľ ide o predstavovanie nových produktov. Práve júl je obľúbeným obdobím na predstavovanie Mac produktov – spomeňme napríklad dvojicu MacBookov spred roka.

Ako sme naznačili v úvode, zmena dizajnu asi s novou generáciou nepríde. Tú si podľa názoru leakera Jioriku Apple pošetrí na zariadenia s Apple Silicon procesormi. Vonkajšia podoba iMacu je prakticky bez zmeny už osem rokov.

Aktualizácia

K prognózam pridal svoju aj ďalší z leakerov – Jon Prosser. Ten tvrdí, že pokiaľ sa chystáte kupovať nový iMac, budete si na update musieť počkať do augusta.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.