Vráti sa iPod touch ako herná konzola?

iPod touch možno ešte nie je pripravený do dôchodku. Začína sa hovoriť o nástupcovi aktuálneho modelu.

Minulý týždeň sa na japonskom blogu Mac Otakara objavila správa, podľa ktorej Apple pripravuje siedmu generáciu jediného iPodu v ponuke. iPod touch bol naposledy aktualizovaný pred takmer štyrmi rokmi. Dostal vtedy čip A8 a nové farby.

Odvtedy už len čakáme na moment, kedy sa aj touch poberie do večných lovíšť. Apple medzitým sekol s predajom modelov Shuffle a Nano a budúcnosť iPodu nevyzerá práve ružovo. Napriek tomu možno spoločnosť ešte neplánuje s najlacnejším iOS zariadením seknúť. Nový vietor by do plachiet mohol nabrať ako prenosná herná konzola.

Aspoň to hovorí najnovší patent, ktorý si Apple nedávno na iPod touch obnovil. Konkrétne ide o kategóriu produktu, ktorá bola rozšírená o „hand-heldové herné konzoly.“

Apple ako herný gigant

Využiť vo svoj prospech by tak mohol obrovskú a stále rastúcu knižnicu kvalitných hier na App Store. Apple je s hrami aj naďalej veľmi konzervatívny (a nielen kvôli neúspechom z minulosti, viď Pippin). Trh s domácimi konzolami je vcelku kompetitívny a spoločnosti sa nedarí uchytiť, čo ilustruje aj aktuálna situácia s Apple TV. Handheldy zas momentálne okupuje Nintendo Switch. 

Napriek tomu Apple čoraz viac propaguje svoj katalóg hier, do ktorého sa za posledné roky pridali aj veľké vydavateľstvá vrátane vyššie spomínaného Nintenda. A zabúdať netreba ani na Epic so svojim konzolovým megahitom Fortnite či popkultúrne fenomény ako Pokémon GO.

A možno sú tieto úvahy úplne predčasné a Apple proste vypľuje nový iPod s väčším displejom a aktuálnym procesorom, aby sa oň nemusel ďalšie tri roky starať. Veď svoje využitie si nájde, či už ako herná konzola alebo lacné iOS zariadenie pre deti.

komentár
  1. Tak to by som si kupil, lebo aktualne je na trhu iba nitendo switch s otraskou obrazovkou a PSP je mrtve. A vlacit iPad nic moc. Do tohto by som fakt siel.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.