Apple skončil s predajom iPod Nano a iPod Shuffle

Zdá sa, že éra iPodu je definitívne u konca. Apple zo svojho webu a online obchodu odstránil iPod Nano a Shuffle. iPod Touch je dostupný aj naďalej.

Keď dnes zavítate na apple.com, asi nenájdete známky dvojice iPodov. iPod Nano a Shuffle boli potichu odstránené z oficiálnych stránok aj obchodu Apple. iPod Touch, naposledy aktualizovaný v roku 2015, ostáva aj naďalej v predaji.

Oba iPody, Shuffle aj Nano, Apple predstavil ešte v roku 2005. Ovtedy sa dočkali niekoľko generácií a redizajnov, naposledy však v roku 2010 v prípade Shufflu a 2012 v prípade Nano. Predaje iPodov v poslednom desaťročí značne poklesli a Apple už nejaký ten čas ani nezverejňuje počet predaných kusov. Svojho vrcholu dosiahli v roku 2008 s takmer 55 miliónmi predaných kusov. V roku to bolo už len 14 miliónov.

Mimo iPodu Touch, ktorý jediný beží na operačnom systéme iOS, sme ich aktualizáciu popravde už nečakali a bolo zrejme len otázkou času, kedy ich kompletne nahradia ostatné produkty ako iPhone a Apple Watch. Nano aj Shuffle sa tak práve pobrali do histórie, za iPodom Classic, ktorého predaj spoločnosť zrušila v roku 2014.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.