Tri nové iPhony, ktorých predstavenie sa očakáva v roku 2020 budú disponovať podporou pre 5G

Tri nové iPhony, ktorých predstavenie sa očakáva v roku 2020 budú disponovať podporou pre 5G. Túto správu pre investorov zdieľal analytik spoločnosti Apple, Ming-Chi Kuo a získal ju portál MacRumors.

Kuo pôvodne tvrdil, že dva z troch nových iPhonov predstavených v roku 2020 budú disponovať 5G. Teraz ale zmenil názor a verí, že Apple ponúkne 5G vo všetkých troch nových modeloch iPhonu, aby tak lepšie konkurovali nízkorozpočtovým Androidom, ktoré budú 5G podporovať tiež. Kuo taktiež poznamenal, že akvizícia modemového čipu Intelu pre smartfóny posunul Apple omnoho ďalej vo vývoji 5G iPhonu.

Verím, že všetky tri nové modely 2020 iPhonov budú podporovať 5G z nasledujúcich dôvodov.

  1. Apple má viac zdrojov na vývoj 5G iPhonu po akvizícii Intelu.

  2. Očakávame, že ceny smartfónov s 5G Androidom klesnú v 2020 na 249 – 349 dolárov. Veríme, že 5G smartfóny s Androidom, ktoré sa budú predávať za 249 – 349 USD, budú podporovať iba sub-6GHz. Kľúčovým je fakt, že si spotrebitelia budú myslieť, že 5G je v 2020 nevyhnutnou funkciou. Preto modely iPhone, ktoré sa budú predávať za vyššie ceny, musia podporovať 5G, aby získali viac podpory od mobilných operátorov a spĺňali požiadavky spotrebiteľov pri nákupe.

  3. Podpora vývoja 5G by mohla prospieť k AR ekosystému Apple.

 

Kuo očakáva, že všetky tri nové modely iPhonu budú podporovať mmWave a Sub-6GHz, aby tak spĺňali požiadavky amerického trhu. Zatiaľ nie je jasné, či Apple uvedie na trh 5G iPhone, ktorý podporuje iba sub-6GHz (alebo bude disponovať aj super rýchlym mmWave). Ak by ostal iba pri Sub-6GHz, odrazilo by sa to na nižšej predajnej cene iPhonu. Kuo ale tvrdí, že Apple nemusí mať dostatok vývojových zdrojov pre takýto projekt.

Pre tých, ktorí nie sú oboznámení s 5G technológiou, existujú v skutočnosti dva rôzne typy 5G. Technológia mmWave je v súčasnej dobe veľmi spomínané, super rýchle 5G pripojenie. Toto pripojenie ale nebude podporované všetkými 5G sieťami, nakoľko nie všetky siete budú mmWave používať. mmWave je preto najvhodnejšia pre husto obývané mestské oblasti.

Vo vidieckych a prímestských oblastiach bude technológia 5G bežať na stredných a nízkych pásmach, ktoré sa nazývajú 5GHz. Je to stále rýchlejšie ako 4G, ale nie také rýchle ako mmWave. Po dokončení zavádzania 5G budú niektoré oblasti s technológiou mmWave, kde budú rýchlosti prenosu údajov bleskové, spojené s ďalšími rozsiahlejšími oblasťami, ktoré sú bližšie k rýchlostiam 4G LTE.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.