Prvý polrok 2019: nové iPady, nabíjačka AirPower a vylepšené AirPods 2

Šuškanie o nových produktoch v prvej polovici roka sa graduje a očakávať môžeme nový iPad mini, AirPods 2 a AirPower. iPhone by mal ostať naďalej na konektore Lightning.

iPad mini 5

Server Digitimes vraví, že najbližšie mesiace môžeme čakať dvojicu nových iPadov. Pokračovateľa lacného 10-palcového iPadu a novú generáciu iPadu mini. 

Podľa blogu Mac Otakara by mal zas iPad mini 5 ponúkať identický dizajn a rozmery ako starší mini 4. Jedinou zmenou má byť údajne posunutie mikrofónu na zadnej strane. 

Tablet by si mal zachovať ako Touch ID, tak aj Lightning port a 3,5 mm audio jack. Čo sa týka vnútorností, japonský web očakáva už postarší čip A10 (pôvodne z iPhonu 7), prípadne A10X Fusion (známy z iPadov Pro a Apple TV 4K). Otázna je podpora pre Apple Pencil. Podobne ako lacnejší iPad, aj mini by mohol podporovať prvú generáciu stylusu.

Dostane aj mini podporu pre ceruzku od Applu? Zdroj: Mac Otakara

AirPods 2 a AirPower

Web MySmartPrice prišiel s novou správou ohľadom druhej generácie AirPodov. Dizajnovo  údajne ostanú takmer rovnaké ako predchodca, dostať však môžu dodatočné čierne prevedenie a „protišmykový“ povrch, vďaka ktorému sa slúchadlá aj puzdro budú lepšie držať v ruke. Stránka tento materiál prirovnáva ku smartfónom Google Pixel a objaviť by sa mohol aj na novom iPhone.

AirPods 2 okrem toho ponúknu lepší zvuk, najmä čo sa týka basových frekvencií. Môže za to nové interné rozloženie komponentov. Okrem toho by mali slúchadlá ponúknuť fitness senzory (napríklad na meranie srdcového tepu); o tom sme už počuli z viacerých zdrojov.

Zdroj:The Verge/ColorWare

Nové AirPods budú údajne o niečo drahšie – zo 159 dolárov by ich cena mohla narásť na rovných 200 dolárov. Presný dátum vydania stránka neuvádza, slúchadlá sú však už od novembra registrované na oficiálnom webe pre Bluetooth štandard a zmienka o funkcii Hey Siri bola objavená v aktuálnej beta verzii iOS 12.

Apple by mal na jar taktiež konečne vydať nabíjaciu podložku AirPower. Tá bude o niečo hrubšia ako sa očakávalo, kvôli pozmenenej konfigurácii cievok. Spolu s nabíjačkou sa objaví aj voliteľné puzdro pre AirPods s bezdrôtovým nabíjaním. Apple údajne pre AirPower plánuje doposiaľ neoznámenú funkcionalitu, ktorá bude súčasťou iOS 13. MySmartPrice taktiež tvrdí, že sa pre AirPower momentálne nahrávajú televízne reklamy.

Nové iPhony

V neposlednom rade, ďalšia správa od Mac Otakara hovorí o novej trojici iPhonov, ktoré napriek početným dohadom stále neprejdú na štandardný USB-C port. Dodávať sa tak naďalej budú nielen s Lightning konektorom, ale aj pôvodnými EarPodmi a slabým 5W sieťovým adaptérom.

Obzvlášť 5W nabíjačka v balení je pri iPhone terčom kritiky, konkurencia už dávno pribaľuje omnoho rýchlejšie adaptéry. iPhony od roku 2017 podporujú aj rýchlonabíjanie, vyžaduje to však nabíjačku s podporou pre USB-C Power Delivery mód. Inými slovami USB-C port a príslušný kábel. Ak nás nečaká zmena, znamená to taktiež, že iPhone s pribaleným káblom stále nepripojíme k najnovším MacBookom.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.