Apple vraj začne predávať nové AirPods, AirPower a iPad budúci mesiac

Apple údajne už budúci mesiac usporiada jarný event, na ktorom predstaví novinky na rok 2019. Medzi nimi by sme mali očakávať iPad mini 5, novú generáciu slúchadiel AirPods a konečne aj nabíjačku AirPower, predstavenú po boku iPhone 8.

Tvrdí to grécky server iPhoneHellas.gr, ktorý sa opiera o exkluzívne informácie z prostredia dodávateľského reťazca spoločnosti v Číne. Ten mu prezradil, že Apple by mohol organizovať event niekedy v polovici mesiaca s tým, že Apple zaháji predobjednávky na nové produkty 22. marca a začne ich predávať 29. marca vo svojich obchodoch.

Zdroje uvádzajú, že spoločnosť by mala konečne uviesť na trh nabíjačku AirPower, o ktorej po predstavení iPhonu Xs odstránila akékoľvek zmienky zo svojho webu. Zmienky o nabíjačke však zostali v krabičkách produktov, čo môže znamenať, že to Apple nevzdal a že na produkte naozaj pracuje. Len mu to trvá dlhšie, než predpokladal. Spoločnosť totiž plánovala uviesť nabíjačku na trh začiatkom minulého roka, to sa napokon zmenilo na “niekedy v roku 2018”. Ale ani to nebola pravda. Od prvého oznámenia nabíjačky po boku slúchadiel AirPods totiž v marci/březnu uplynie vyše pol druhého roka.

Okrem bezdrôtovej nabíjačky, ktorá dokáže nabíjať súčasne až tri rôzne zariadenia (iPhone, Watch, AirPods) by mal Apple uviesť na trh aj AirPods 2. Zatiaľ nie je jasné, čo vylepšený model slúchadiel prinesie. Môžeme ale rátať s tým, že prinesú sľubovanú kapsulu s bezdrôtovým nabíjaním alebo podporu hlasového ovládania Hey Siri. Podľa leakera tiež slúchadlá prejdú na modernejší čip Apple W2 s nižšou spotrebou a väčšími vymoženosťami.

Finálnou novinkou onoho mesiaca majú byť iPad mini 5 a iPad (2019). Novinky v prípade týchto produktov ostávajú zahalené rúchom tajomstva. Oba modely by však mali podporovať Apple Pencil, ponúknu vylepšený hardvér, ale zrejme neponúknu Face ID. Miesto toho by si zachovali domovské tlačidlo s Touch ID, ako aj štandardné veľkosti displejov – 9,7″ a 7,9″.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.