Prvý pohľad na službu Disney Plus: obrovský katalóg a exkluzívny obsah za 7 dolárov mesačne

Disney koncom týždňa odhalilo prvé detaily o svojej očakávanej streamovacej službe. Spočiatku však bude dostupná len v Spojených štátoch.

Disney+ bude veľkým konkurentom nielen súčasných služieb ako Netflix a HBO, ale aj pripravovaného Apple TV+. Obe služby vyjdú na jeseň, Disney+ však narozdiel od Applu nebude ihneď dostupná aj v Európe. Na miestny trh by sa mala služba dostaviť v nasledujúcich mesiacoch.

Okrem toho je zvyšok informácií celkom štandardných. Disney ukázalo klasické tmavé „Netflixovské“ rozhranie svojej aplikácie. Tá bude dostupná na webe, smart televízoroch, herných konzolách, ako aj na iOS a Androide (a podľa CEO Boba Igera pravdepodobne aj na Apple TV). Samozrejmosťou je aj podpora 4K HDR obsahu.

Fanúšikovia Disney, ako aj Marvelu a Star Wars majú dôvod na radosť. Okrem všetkých dostupných titulov vyššie spomínaných franšíz služba zaujme aj vlastným exkluzívnym obsahom. Medzi inými napríklad seriálom Mandalorian zo Star Wars univerza, dvojicou seriálov v hlavnej úlohe s postavami z marvelovských Avengerov či seriálovým pokračovaním Monsters, Inc alebo dokumentom o Frozen 2. Súčasťou služby bude aj obsah z National Geographic.

Samozrejme nie je isté, že všetok obsah uvidíme aj my po spustení služby na Slovensku. Minimálne však môžme spoliehať na rozsiahlu Disney kolekciu. Príjemne prekvapila aj cena 7 dolárov na mesiac (prípadne 70 dolárov na rok), čím predbieha Netflix (8-12 eur) a doťahuje sa na HBO Go či Amazon Video (6 eur). V Spojených štátoch sa služba spustí 12. novembra.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.