Facebook Messenger bude možno opäť integrovaný do hlavnej aplikácie

Facebook plánuje zjednotiť všetky svoje messengery do jedného, na správy možno znovu odpoviete aj v hlavnej aplikácii.

Keď sa sociálna sieť v roku 2014 rozhodla odobrať zo svojej hlavnej mobilnej aplikácie Messenger a nanútiť používateľom inštaláciu samostatnej apky, s veľkým nadšením sa nestretla. Teraz je však možné, že Facebook funkcie opäť zjednotí.

V rámci reštrukturalizácie siete po nespočetných bezpečnostných škandáloch sa Facebook chce zamerať na súkromie používateľov aj v rámci svojich troch IM služieb: Facebook Messenger, WhatsApp a Instagram. Všetky tri programy plánuje v budúcnosti spojiť do jedného, naďalej však budú dostupné aj samostatne.

Vývojárka a analytička Jane Manchun Wong našla v kóde aktuálnej Facebook apky novú sekciu Chats, ktorá obsahuje (aj keď zatiaľ obmedzenú) verziu Messengera. Funkcionalita je súčasťou väčšieho redizajnu, ktorý je zatiaľ len v obmedzenom beta teste. V najbližších mesiacoch preto uvidíme, či sa spoločnosť rozhodne sprístupniť ho všetkým používateľom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.