Pilotný test Apple Card bol spustený

Apple Card sa dostal k prvej skupine verejných beta testerov. Limitovaný počet zákazníkov, ktorí si na stránkach Apple vyžiadali notifikáciu o spustení Apple Card si mohli včera zažiadať o kartu v aplikácií Wallet. Zároveň im bolo umožnené objednať si aj fyzickú platobnú kartu.  

Apple Card pozvánka na beta testovanie (alebo aj “preview”) bola rozoslaná rôznym, náhodným ľuďom, ktorí si zažiadali o notifikáciu o spustení Apple Card. Apple presne neprezradil, koľkí ľudia sú členmi tohto pilotného testu, no predpokladá sa, že oficiálne spustenie Apple Card bude niekedy neskoršie v tomto mesiaci.

Registračný postup pri Apple Card na iPhone si vyžiada adresu, dátum narodenia, úroveň príjmov a štyri posledné čísla sociálneho poistenia. Tieto informácie sú následne odoslané do spoločnosti Goldman Sachs, ktorá žiadosť potvrdí alebo zamietne za menej ako minútu. Akonáhle je karta schválená, okamžite sa objaví v aplikácií Wallet.

Matthew Panzarino, ktorý používa Apple Card už niekoľko dní tvrdí, že rozhranie aplikácie karty je “niekoľkonásobne lepšie, ako používajú iné kartové aplikácie a to vďaka výdavkovým kategóriám a zrozumiteľným názvom transakcií (vrátane loga v niektorých prípadoch).

Nilayovi Patelovi z The Verge sa dostala do ruky aj fyzická, titánová karta. Podelil sa o svoj názor:

Mal som možnosť držať fyzickú kartu. Je veľmi pekná aj keď je o niečo hrubšia a ťažšia ako iné kovové kreditné karty. Dá sa použiť ako normálna platobná karta, bez nutnosti kooperácie telefónu. No táto karta nepodporuje bezkontaktné platby. Zdá sa, že Apple chce, aby sa na bezkontaktné platby používal iPhone či Apple Watch.

Apple Card je zatiaľ limitovaná iba pre Spojené štáty. Môžeme sa ale v blízkej budúcnosti dočkať aj expanzie do ďalších krajín. Apple už ohľadom Apple Card rokuje s Európou (Apple Card má už ochrannú známku v  Európe, Hong Kongu a Kanade).

Apple Card a Apple si neúčtuje žiadne poplatky za používanie. Či už sa jedná o ročné poplatky, medzinárodné poplatky, poplatky za oneskorenú platbu alebo poplatky za prekročenie úverového limitu. Takže sa nie je nutné báť ani sankcií za chýbajúce prostriedky.

V rámci pilotného spustenia Apple Card sa Apple rozhodol vydať aj niekoľko videí na YouTube, kde vysvetľuje, ako si Apple Card založiť a používať Apple Card na iPhone.

Generálny riaditeľ Apple, Tim Cook prezradil, že služba Apple Card bude spustená v auguste. V tom prípade môže byť oficiálne spustenie vzdialené iba pár dní.

 

komentárov
  1. No a v com je ta karta vlastne ina? Teda opytam sa inak, v com je lepsia?
    Ak mam kartu svojej banky uz hodenu do telefonu a hodiniek?
    Aj vmojom ucte si viem pozerat vydaje, triedit kategorie atd…

    0
    0
  2. Peter – V tom, že neplatíš žiadne poplatky, vráti sa ti naspäť určité percento z nákupu (3% pri použití v Apple obchode, 2% pri použití hocikde inde,.. myslím) a pre schyzofrenikov, že ťa nesleduje banka čo, kde platíš (aj ked ta sleduje Apple a môžu tvrdiť verejnosti koľko chcú ze nie :D)

    0
    0
  3. Pre mna je dolezite, ze je KREDITNA (tj. primarne nepouziva moje peniaze) a ze je BEZ POPLATKOV (t.j. NIC – ani za vydanie, ani za obnovenie, ani ziadne pravidelne).

    Mne napr. pomoze ako backup na cesty pre pripad neocakavanych vydavkov,alebo nou jednoducho poplatim vsetko a na konci mesiaca to vyrovnam jednym prevodnym príkazom. Odkedy je funkcne Apple pay v EU zabudam PIN-y ku svojim ostatnym kartam :)

    0
    0
  4. Samozrejme RPMN v pripade prekrocenia bezurocneho obdobia bude vysoka. S tym treba ratat. Inak to nie je ani u nas pri ktorejkolvek kreditnej karte. Je to logicke – nepouzivas svoje peniaze, tak zaplat za bryndzu. Vsetko ma svoje + aj –

    0
    0
  5. Ahoj kolko asi trva prevod penazi na kartu a v pripade potreby je mozne zas poslat peniaze z tejto karty na svoj bezny ucet v banke a kolko to asi casovo trva??

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.