Samsung odstránil výsmešné video s absentujúcim 3,5mm audio vstupom

Spomínate si na kauzu Apple vs. 3,5mm jack vs. Samsung?

Samsung sa už roky zabáva produkciou reklám, v ktorých si robia “srandu” z Apple produktov. Asi jednou z najznámejších je reklama z roku 2016 spojená s iPhonom 7 a odstránením 3,5mm audio vstupu. Ale keďže nový Galaxy A8 a Galaxy Note 10 nemá taktiež tento audio vstup, rozhodol sa Samsung “potichučky” výsmešnú reklamu vymazať, aby sa tak vyhol kritike zo strany verejnosti. Prípadne aby sa neochutnali svoju vlastnú medicínu.

Podľa portálu Business Insider bola reklama “Growing Up” odstránená z hlavného YouTube kanálu Samsungu a z kanálu Samsung Mobile USA. Okrem tejto reklamy zmizli z YouTube aj videá spojené s iPhonom X a jeho výrezom (“notchom”) v hornej časti displeja.

Pôvodná reklama “Growing Up” je stále dostupná na kanáli Samsung Malaysia. V reklame sa objavuje mladý muž, ktorý sa konečne rozhodne prejsť z Apple na Samsung, pričom jeden z jeho hlavných dôvodov prechodu je chýbajúci 3,5mm audio vstup.

Je všeobecne známe, že Samsung využíva agresívnu a “výsmešnú” taktiku, aby tak odprezentoval svoje vlastné produkty. Využíva pri tom všetky slabé stránky konkurencie v snahe predať svoje produkty. Spoločnosť Samsung si v minulosti spravila “srandu” aj z Genius Baru, Apple Pencil, atď.

 

komentáre
  1. absencia 3.5 mm jack mi vobec neprekazala. Roky pouzivam bezdrotove sluchadka aj reproduktory od sony a inych vyrobcov s iphone a som spokojny. Uz aj nabijanie je bezdrotove, takze apple vedel ze co vlastne spotrebitel nebude v buducnosti pouzivat. Káble.

    0
    0
  2. @daniel ovca :-D To vieme všetci, že to používať nebudeme časom. Rovnako ako vieme že nebudeme používať časom ani benzínové autá. Ale netrepú nám to predajcovia nasilu ako Apple. Oni ťa postavia pred hotovú vec a basta. Preto prišli o veľa zákazníkov. Nie vždy sa im podarí vydupať si svoje. Jobsova idea predbehnutia doby touto taktikou (nebudem používať perá ale gestá prstom) bola úplne iný level. Toto je len ich trápna snaha ísť v Jobsových šľapajách. Ja som len zvedavý ako akcie Applu poletia dolu, po predstavení nových mobilov, lebo čím ďalej tým viac naťahujú strunu, ktorá raz praskne a budú tam, kde boli aj pred érou SJ.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?