Nový 16“ MacBook Pro: kedy Apple redizajnuje svoj laptop?

Pomaly sa blíži čas na redizajn MacBooku Pro a spoľahlivý analytik postupne zverejňuje nové informácie. Kedy ho však môžeme očakávať?

Ming-Chi Kuo ešte vo februári spomenul, že Apple tento rok predstaví MacBook Pro s novou uhlopriečkou približne 16 palcov. Tento týždeň zas vo svojom článku ohľadom mini LED podsvietenia v Apple produktoch spomenul MacBook Pro s displejom v rozpätí 15 až 17 palcov, ktorý však na trh príde až niekedy v polovici roku 2021.

Ming-Chi Kuo: Apple predstaví trojicu produktov s Mini LED podsvetením

Viaceré zahraničné weby správu brali ako zrušenie či odloženie tohtoročného 16“ MacBooku. Keď sa však pozrieme bližšie, tieto informácie sa navzájom nevylučujú. Apple môže kľudne najbližšie mesiace predstaviť MacBook Pro s novou uhlopriečkou a o dva roky neskôr pridať displej s novým typom podsvietenia.

Avšak…

Radikálne zmeny ako typ displejového panelu v minulosti prichádzali len s kompletným redizajnom šasi (výnimkou je minuloročný True Tone displej, ide však v zásade len o drobnú zmenu). To by znamenalo, že by Apple zmenil dizajn MacBooku Pro len po troch rokoch – v doposiaľ najkratšom časovom intervale.

Apple totiž obvykle predstavuje nové generácie MacBookov Pro každé štyri roky. V roku 2008 sme sa dočkali unibody hliníkovej konštrukcie, štyri roky na to v roku 2012 zas Retina displeju a v roku 2016 svetlo sveta uzrela kontroverzná súčasná generácia s Touch Barom. Podľa tejto nepísanej tradície by sme nový hardvér mali očakávať najskôr v roku 2020, teda tento rok by malo ísť opäť len o vnútorné upgrady.

MacBook Pro s unibody hliníkovou konštrukciou bol predstavený v roku 2008.
MacBook Pro s Retina displejom z roku 2012.

Dá sa však ešte u Applu, obzvlášť v dnešnej dobe a obzvlášť mimo produktov ako iPhone, spoliehať na pravidelné produktové cykly? Hlavne keď vezmeme do úvahy, že súčasná generácia so sebou nesie závažné hardvérové problémy, ktoré sa nepodarilo úplne odstrániť ani s jej treťou dizajnovou revíziou?

Uvidíme, čím nás v Cupertine napokon prekvapia. Realisticky by sme však nemali u MacBookov očakávať veľké zmeny minimálne najbližší rok, možno až dva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.