iPad 2 sa pridáva k “zastaraným produktom”

Bohužiaľ, no dalo sa to už očakávať. Apple po ôsmich rokoch zaradil všetky modely iPadu 2 do kategórie zastaraných produktov.

Z teórie, Apple definuje zastarané produkty ako tie, ktoré sa už nevyrábajú dlhšie ako päť a menej ako sedem rokov. Čo z toho ale vyplýva pre majiteľov? Zariadenia, ktoré sú uvedené na tomto zozname už nemajú nárok na servis v Genius Baroch alebo u autorizovaných poskytovateľov servisu Apple.

Jedinou výnimkou je ešte Kalifornia a Turecko, kde vďaka tamojším zákonom musí Apple poskytovať servis pre iPad 2 do marca 2021. Po uplynutí tohto dátumu sa tak iPad 2 stane celosvetovo zastaraným produktom, ktorému už nikde nebude poskytnutý autorizovaný servis.

Trochu z histórie: iPad 2 bol uvedený na trh v marci 2011. Apple ho predával ako lacnejšiu variantu až do marca 2014. Následne ho nahradili novšie modely. iPad 2 disponoval 9,7″ palcovým displejom s 132 PPI, A5 čipom a 0,7 megaipxlovou zadnou kamerou. Taktiež mal aj starší, 30-pinový konektor.

komentáre
  1. ”Apple ho predával ako lacnejšiu variantu až do marca 2014.” Aku lacnejsiu variuntu? Coho variantu? Ved ziaden iny nebol… boze tieto ”clanky”…

    0
    0
  2. Nehovoriac o tom, ze v slovencine je ten variant. Cize ho mohli predavat len ako lacnejsi variant. Nestaci, ze su tu clanky v cestine, este aj slovaci pisu kopec cechizmov.

    0
    0
  3. pouzivam ipad 3 wifi cellular. kupovany v 2012. aktualizacie boli do ios 7. Novsie sa uz nedaju. Ipad sa tak spomalil, ze aj pustanie applikacii trva niekolko sekund.
    Niekedy uz chytam nervy aby sa spustila niektora aplikacia. Prinutia Vás aby ste kazdych 4-5 rokov kupovali novsi model.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.