Apple Pay mieri do ďalších krajín

Nie len Slovensko, ale aj Holandsko sa pripravuje na príchod Apple Pay. Holandská banka ING včera ráno na svojich lokálnych webových stránkach zdieľala upútavku na túto službu, ktorá sa veľmi podobá tej, ktorú zdieľajú aj naše banky.

Všímate si tú podobnosť? A prečo vlastne používajú banky podobnú grafiku? Nakoľko majú banky so spoločnosťou Apple podpísanú zmluvu o mlčanlivosti, musela tak ako naše banky aj holandská ING použiť formulku “coming soon” a použiť predom preddefinovaný obrázok, ktorý v podstate len preložila a doložila svoju grafiku. Presný dátum nemôže ING, tak ako naše banky taktiež uviesť. Na túto novinku upozornili tamojšie média, iPhoned.nl a iCulture.nl.

Namiesto toho, aby banka uviedla dátum spustenia služby, nabáda zákazníkov aby sledovali webové stránky banky a sociálne médiá pre najnovšie informácie ohľadom príchodu Apple Pay do Holandska. Užívatelia mobilnej aplikácie ING môžu očakávať push notifikáciu o možnosti pridania karty do aplikácie Wallet a následné použitie Apple Pay na svojich iPhonoch, Apple Watch a Macoch.

Slovensko nie je jediné, ktoré dlho čakalo na Apple Pay. Na internete sa v roku 2017 šírili informácie, ktoré naznačovali, že Apple Pay príde do Holandska ešte v ten istý rok. Nanešťastie k žiadnemu spusteniu služby nedošlo a odvtedy správy o Apple Pay v spojitosti s Holandskom utíchli. Medzi tým bolo Apple Pay v roku 2018 spustené v Nemecku a Belgicku.

Generálny riaditeľ Apple Tim Cook v marci oznámil, že Apple Pay bude do konca roka 2019 dostupné v 40 krajinách a regiónoch po celom svete. Podľa najnovších informácií nie je Holandsko a Slovensko jedinými krajinami, ktoré čakajú na príchod Apple Pay. Do zoznamu “čakateľov” sa pridáva aj Portugalsko. Tamojšia banka Crédito Agrícola potvrdzuje spustenie tejto služby s čarovnou formulkou “coming soon”.

Nakoľko žiadna z bánk (či už v Holandsku, na Slovenku alebo v Portugalsku) nemôže oficiálne potvrdiť ani oznámiť termín spustenia služby, ostáva užívateľom iba čakať a sledovať webové stránky bánk a sociálne siete, kedy oficiálne službu spustia. Termín spustenia služby nie je závislý na bankách ale na spoločnosti Apple, ktorá bankám oznámi termín spustenia 10 dní vopred. Banky teda netaja termín spustenia a ani ho nemôžu nijakým spôsobom ovplyvniť.

Kvôli zmluvám, ktoré podpísali s kalifornským gigantom môžu iba čakať, ako sa Apple rozhodne a kedy oznámi bankám termín spustenia Apple Pay v krajine. Jedinú zmienku o službe, ktorú Apple bankám povolil je už vyššie spomenutá formulka “coming soon” s preddefinovaným dizajnom. Nám užívateľom ostáva iba netrpezlivo čakať, kým banky oznámia oficiálne spustenie služby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.