Galaxy Buds prinášajú presne to, čo mali priniesť AirPods 2

Samsung v rámci včerajšej prezentácie predstavil svoje nové bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds, ktoré priamo konkurujú slúchadlám AirPods.

Nová generácia bezdrôtových slúchadiel prináša hneď niekoľko vylepšení, ktoré sú známe zo špekulácií o druhej generácii AirPods. Slúchadlá sú oproti predošlej generácii až o 30% menšie a tiež sú ľahšie, vďaka čomu ide o najkompaktnejšie a zároveň najkomfortnejšie slúchadlá v histórii spoločnosti. Novinkou je aj možnosť chytrého párovania, kedy stačí priložiť slúchadlá k telefónu. Teda to, čo robia AirPods.

Samotné slúchadlá s technológiami AKG tiež majú dlhšiu výdrž batérie: na jedno nabitie podporujú 5 hodín hovoru alebo 6 hodín prehrávania hudby. Okrem toho slúchadlá disponujú funkciou Enhanced Ambient Sound, vďaka ktorej môžu užívatelia lepšie počuť svoje okolie. Duálny systém mikrofónov pre zmenu vylepšuje kvalitu zvuku pri telefonovaní alebo diktovaní hlasových správ. Slúchadlá tiež majú integrované hlasového asistenty Bixby. Použiť ho možno napríklad na telefonovanie, diktovanie správ alebo skontrolovanie batérie.

Galaxy Buds

Nové Galaxy Buds majú vylepšené nabíjacie puzdro, ktoré sa teraz môže nabíjať bezdrôtovo a nie len s pomocou microUSB konektoru. Vďaka tomu sa dajú nabíjať vo vrecku spolu s Galaxy S10, keďže ten už podporuje možnosť dobíjania ostatných zariadení prostredníctvom PowerShare funkcie. Na rozdiel od AirPods však výdrž slúchadiel len zdvojnásobí – slúchadlá tak vydržia s použitím puzdra prehrávať hudbu 13 hodín a zabezpečovať telefonáty 11 hodín.

Vydanie slúchadiel je naplánované na 8. marec/březen, kedy budú dostupné za 129,99$ v bielej, žltej a čiernej verzii. Platí, že užívatelia, ktorí si predobjednajú Galaxy S10e, S10 alebo S10+ ich dostanú zadarmo.

komentárov
  1. prax ukaze ako to je naozaj. zlta farba nenahradi kvalitu zvuku, kvalitu mikrofonu, stabilitu spojenia ci uz s mobilom alebo inym zariadenim. tak ci tak je trhovym leadrom apple a diktuje trendy – zatial to stale plati

    0
    0
  2. prax – skúšal si ich ? nechcem tvrdiť, že AirPods nemajú skoro všetko čo si spomenul, ale tvrdiť že nemôžu byť rovnako kvalitné aj slúchadlá od Samsungu len preto že sú nie sú od Apple alebo preto že sú žlté ? btw vyzdvihnúť “kvalitu zvuku” pri AirPods ako fíčurku ? Áno jasné nehrajú “zle” a väčšine populácie to stačí, keď chceš ale hovoriť o kvalite zvuku, tak už len z porovnania konštrukcie earbuds vs in-ear sa dá tušiť, že zvuk bude lepší práve pri žltých slúchadlách, za ďalšie tie slúchadlá nerobil v Samsungu človek čo pred pol rokov navrhoval práčku ale stojí za tým AKG, jasné aj za AirPods stojí Beats, ale povedzme si narovinu, Beats nikdy nebol firmou vyrábajúcou skutočne kvalitné audio z pohľadu kvality a čistoty zvuku (a to tvrdím ako vlastník dvoch Beats slúchadiel) to že nás zvuk z nich baví, a mali premakaný marketing neznamená, že hrajú kvalitne :)

    0
    0
  3. Čítali ste ten konec ? Bez ohľadu nato ako hrajú teda budú hrať. Každý kto si kúpi prémiový model ich dostane grátis.
    Toto keby spraví Apple pri modeli X ako by podporil ego a predaj svojich produktov ?

    0
    0
  4. Mne sa celkom páčia. Bez konkurencie nie je inovácia a cenu aspoň tlači dole , čo je v konečnom dôsledku fajn pre nás spotrebiteľov. Nezáleží na tom, kto akého výrobcu preferuje. Ak by tu bol iba jeden gigant – diktoval by všetko. V konečnom dôsledku môžme byt vďační , že sú minimálne dvaja …

    0
    0
  5. prax – samozrejme, že som čítal aj prvú vetu a pochopil som ju, len je hlúposť najprv na niečo poukázať, že až praxou zistíme ako na tom sú a následne v ďalšej vete podkopnúť v podstate každú vlastnosť tých slúchadiel lebo Apple “diktuje trendy”
    to s tým AKG môžeš rovno použiť aj na Beats, alebo na kopu iných firiem, ktoré odkúpili väčší hráči, myslím si že je ešte veľmi skoro hodnotiť či je “nové” AKG iné ako “staré”

    Jozef – toto robí Samsung aj iný výrobcovia androidov skoro bežne pri svojich “top” modeloch, áno jasné, chce si tým len zvýšiť počty predaných kusov a Apple to zatiaľ nepotrebuje, lebo ľudia naň stoja v radoch aj bez toho, ale pre zákazníka je to vždy len dobré, keď získa niečo navyše ak si kúpi telefón v predpredaji, rovnako ako Samsung v minulosti dával k top modelom “premiový servis” neviem či to ešte stále majú, ale sú to príjemné drobnosti pre zákazníka.. Pri Apple si musíš kúpiť ešte aj nabíjačku na rýchle nabíjanie zvlášť, lebo Apple vie, že keď chceš iOS tak nemôžeš prejsť len k inému výrobcovi, ktorý ti tú nabíjačku pribalí do balenia..

    0
    0
  6. Igor – to som ale nevedel. Som 10 rokov na iPhone a pravdepodobne nastal čas na zmenu. Možno budem ľutovať a neskôr sa vrátim ale už nie som ochotný dávať za hlúpy mobil 1000€. Nemám vôbec prehľad ale viem že tých tisíc je fakt prehnane za spotrebný materiál. Určite sa nájde kopec iných ktorý to zaplatia ale časom si uvedomia že to je hlúpy aparát :). Počkám až doslúžil moja 7 a potom skúsim niečo iné. Stále mi ostane tablet, mpb,  tv.
    Chcel som update aj mpb ale keď čítam aké problémy tak som na vážkach….

    0
    0
  7. @Jozef tiez som spekuloval a moj ip7 predal a presiel na android. Po mesiaci som si kupil ip6s za 330€ (novy). A mam pocit ako by som mal znovu najnovsi model. Ked sa zamyslis je to nasa vina ze sme nedockavo kupovali vzdy novy model po roku aby sme mali proste ten najnovsi a tak sme apple vychovali robit novinky kazdy rok za stale viac penazi. Ale stale sa mozeme slobodne rozhodnut a pouzivat jeden model plnohodnotne aj 4 roky a to si uz davas 1000/4 a nic svetaborne ti tam chybat nebude ;) To iste plati pri MB 6rokov mi sluzil bez s tym, ze stale isiel lepsie ako vtedy novinky ludi v mojom okoli.

    0
    0
  8. TomasG tak ja som aj chcel predať ip7 ale za 220€ ho predávať nebudem. Tiež som skoro podľahol ošiaľu. Keď som sa zamyslel okrem face Id nemá nič lepšie nový mobil a sorry platiť 900€ za sprostu ficuru bez ktorej som dokázal žiť 20 rokov :)
    Ale ako píšem určite sa nájdu blázni ktorý toto budú podporovať, ale už toho bude menej. MBpro mám model 2011 , vymenil som iba HD za ssd a priložil 4 gb ram. Nemám najmenší dôvod meniť. Funguje 101% a baterka v pohode potiahne cely deň. Neuveriteľne aké veci sa vtedy robili a čo sa vyrába teraz.

    0
    0
  9. Jo. Libej se mi. Narozdil si tenhle typ sluchatek muzu strcit do ucha, narozdil od jablecnejch sluchatek, ktery si muzu strcit leda do řiti. Ono totiz co ucho to original a kazdej nema ucho koncipovany, aby si za chrupavku mohl sluchatko povesit. Takze inEar plug je volba pro vsechny. Nicmene, vsechny sluchatka nicej sluch tak jako tak.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.