Dlhoročný zamestnanec Apple bol menovaný marketingovým riaditeľom pre AR

Portál Bloomberg informuje, že Apple menoval svojho dlhoročného zamestnanca a výkonného riaditeľa iPhone oddelenia, Franka Casanovu, za prvého marketingového riaditeľa pre rozšírenú realitu.

Casanova, ktorý bol zamestnaný spoločnosťou Apple od roku 1988 je zodpovedný za všetky aspekty produktového marketingu pre “iniciatívu rozšírenej reality” (podľa informácií z jeho LinkedIn profilu).

Predtým, ako bol Frank menovaný marketingovým riaditeľom, pracoval na marketingovom oddelení iPhonu. V Apple začínal ako produktový manažér v máji 1988, neskôr na rok odišiel a strávil chvíľu v inej spoločnosti. Od roku 1997 až dodnes pracuje v Apple. Bol pri predstavení iPhonu a iných kľúčových zariadeniach.

Bloomberg poukázal, že menovanie nového marketingového riaditeľa pre rozšírenú realitu indikuje v blízkej budúcnosti dôležitosť tejto funkcie. Platforma rozšírenej reality od Apple s názvom ARKit sa nám predstavila spolu s príchodom iOS 11 a v aktuálnom iOS 12 zaznamenala výrazné pokroky.

ARKit premenil iPhony a iPady na najväčšiu dostupnú platformu pre rozšírenú realitu. K dispozícii sú dnes mnohé aplikácie, ktoré využívajú výhody tejto funkcie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.