Catalina 10.15.2 je tu

Nový update macOS prichádza paralelne s vydaním watchOS 6.1.1. ako aj iOS, iPadOS a tvOS 13.3. Čo prináša?

iTunes

Aktualizácia rieši problém iTunes – v podobe iTunes Remote. V predošlej verzii systému nebola už apka iTunes naďalej funkčná a kompatibilná s apkami Music či TV. Update tento problém vyriešil, vďaka čomu je možné využívať iPhone či iPad na diaľkové ovládaníe spomínaných aplikácií na Macu.

Apple News

Apple News majú teraz nový layout pre Apple News+ stories.

Fotky

V rámci Fotiek prináša aktualizácie opravu chyby, ktorá spôsobovala, že sa niektoré .avi či .mp4 súbory zobrazovali ako nepodporované. Takisto rieši aj problém s nezobrazovaním novovytvorených zložiek v rámci Albumov. Manuálne triedené obrázky v albume sú teraz exportované či tlačené v danom poradí. Zoom-to-crop v rámci printového náhľadu už tiež funguje.

Mail

Vyriešený problém, kedy sa nastavenia mailovej apky mohli zobrazovať ako prázdne okno.

Hudba

Opätovne je dostupné vyhľadávanie v stĺpcoch pri organizovaní knižnice. Opravený bol aj problém s chybným zobrazovaním artworku pre album, či chyba s resetovaním ekvalizéru počas prehrávania.

Ostatné

Zlepšená bola spoľahlivosť synchronizácie kníh a audiokníh na iPad či iPhone prostredníctvom Finderu. Aktualizácia opravuje aj problém, ktorý spôsoboval, že sa pripomienky nezoraďovali v poradí. Pomalá odozva písania v rámci Poznámok je tiež už minulosťou.

Zaujímavé info prišlo od viacerých majiteľov 16 palcového MacBooku Pro, ktorý mal problémy s praskotom reproduktorov. Niektorým softvérová aktualizácia situáciu vyriešila. Iní však naďalej na svojom zariadení praskot vnímajú, i keď v menšej miere. Ide o nižšiu hlasitosť alebo selektívny praskot, ktorý sa prejavuje v konkrétnych aplikáciách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.