Apple zverejnil ďalšie video zo svojej série “Shot on iPhone”

Apple dnes pridal ďalšie video do svojej YouTube série “Shot on iPhone”. Tentokrát video prezentuje prácu fotožurnalistu Christophera Andersona, ktorý je podľa Apple známy svojimi “magnetickými portrétmi”. 

Vo videu, ktoré je orientované na výšku a má byť sledované na iPhone, ponúka Anderson niekoľko tipov na to, čomu venovať pozornosť pri vytváraní portrétov osoby. Anderson hovorí, že berie do úvahy svetelné podmienky. Taktiež musí nájsť čo najzaujímavejšie pozadie pri nastavovaní fotografovanie a predvídať pohyb predmetov a vzhľa popredia a pozadia, aby mohol získať dokonalý záber. Ak Anderson chce pridať farbu, musí sa hrať s rekvizitami alebo objektom, ktorý môže vytvoriť tiene odrazov, aby zvýraznil predmety a zakryl časti obrazu, ktoré by mohli rušiť pozornosť. Využíva veci ako kľúče, okuliare, fľaše a zrkadlá na experimentovanie s rôznym vzhľadom objektu.

Dôležitá je aj následne spracovanie fotografie. Anderson hovorí, že používa veľa zabudovaných nástrojov spoločnosti Apple na nastavenie kontrastu a osvetlenia fotografie.

Apple v poslednej dobe pridal do svojej série “Shot on iPhone” niekoľko dlhších videí od rôznych umelcov vrátane série prírodných scén s názvom “Don’t Mess With Mother”.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.