Apple získal bývalého inžiniera pre interiéry a exteriéry vozidiel značky Tesla

Apple Car silueta

Podľa portálu Bloomberg, Apple pred nedávnom naverboval Steva MacManusa, bývalého zamestnanca Tesly, kde pôsobil ako inžinier pre interiéry a exteriéry automobilov.

MacManus nastúpil do spoločnosti Tesla v roku 2015. Pracoval tiež v spoločnostiach ako je Jaguar Land Rover, Bentley Motors a Aston Martin. Podľa svojho profilu na portáli LinkedIn má MacManus v spoločnosti Apple uvedenú pozíciu ako „Senior Director“ bez akejkoľvek bližšej špecifikácie.

Kým jeho zručnosti v oblasti interiérového dizajnu sú použiteľné pre vývojový tím automobilu spoločnosti Apple, Bloomberg verí, že by okrem vývoja automobilu mohol pracovať aj na iných projektoch spoločnosti Apple. Verí sa, že Apple pracuje na projekte “elektromobilu” (elektrického vozidla) s vlastným pohonom. Na internete sa počas mnohých rokov objavovali rôzne informácie spojené s vývojom automobilu. Raz tvrdili, že Apple skutočne takéto vozidlo vyvíja, inokedy sme sa zase dozvedeli, že Apple od vývoja elektromobilu upustil. Doteraz ale stále nie je jasné, na čom Apple vlastne pracuje.

Informácie na internete naznačujú, že spoločnosť Apple odložila plány na vývoj fyzického automobilu a namiesto toho sa zamerala na vývoj softvéru. Minulý rok sa na internete znova objavili náznaky, že spoločnosť Apple plánuje navrhnúť a vytvoriť svoje vlastné vozidlo, ktoré by podľa analytika Ming-Chi Kua mohlo byť predstavené v rokoch 2023 až 2025.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.