Ako funguje nová funkcia migrácie dát zo starého do nového iPhonu?

Ako sme už písali v predchádzajúcom článku, Apple vydal iOS 12.4 pre iPhony a iPady. Jednou z najlepších funkcií v novom iOS 12.4 je vylepšená funkcia migrácie dát medzi starým a novým zariadením. Je to určite spoľahlivejšie ako spoliehať sa na iCloud. 

Apple síce neposkytol ohľadom tejto novej funkcie veľa informácií, no server MacRumors svojim čitateľom túto novú funkciu predviedol vo videu.

Nastavovanie nového iPhonu pomocou tejto novej funkcie používa ten istý, doterajší “Quick Start” proces, ktorý tu je už od iOS 11. Keď chceme preniesť dáta, jednoducho priložíme pôvodný iPhone k novému aby sme spustili proces prenosu dát.

Quick Start (Rýchly štart) potvrdí Apple ID a potom použije kameru na spárovanie dvoch zariadení zoskenovaním animácie. Po dokončení párovacieho procesu (ktorý obsahuje aj nastavenie Touch ID alebo Face ID) sa zobrazí nový možnosť “Preniesť z iPhonu”.

Transfér z iPhonu, ako názov napovedá, obíde iCloud a premigruje dáta z jedného iPhonu do druhého offline. Predtým ako Apple túto funkciu uviedol, bola počas nastavovania nového iPhonu k dispozícií iba možnosť “Stiahnuť z iCloudu”. Čo logicky znamená mať iCloud zálohu.

Nová možnosť migrácie dát je veľmi užitočná aj pre tých, ktorí majú iba 5GB miesta. Aj z tohto dôvodu, teda malého úložného priestoru (5GB) obnova z iCloud zálohy nemožná.  Nová možnosť migrácie je tiež užitočná, pokiaľ je Wi-Fi rýchlosť obmedzená, nakoľko dáta nemigrujú cez Wi-Fi ale priamo medzi iPhonami. Teda prenos je omnoho rýchlejší a lepší pre užívateľov, ktorí potrebujú svoj nový iPhone čo najrýchlejšie používať.

Táto funkcia pracuje podobne ako iCloud alebo iTunes záloha, ktorá migruje dáta ako sú fotky, informácie o aplikáciách, nastavenia zariadenia a ďalšie. Tak ako pri iCloud zálohe, tak aj pri tomto novom spôsobe sa aplikácie sťahujú z App Storu namiesto sťahovania zo starého zariadenia.

Čas potrebný pre prenos dát sa samozrejme líši veľkosťou prenášaných dát. Apple ale na obrazovke zariadenia poskytne odhadovaný čas, potrebný pre migráciu dát.

Nová funkcia na migráciu dát zo starého do nového iPhonu vyžaduje, aby mali obidve zariadenia nainštalovaný iOS 12.4 alebo novší. Táto funkcia nebude fungovať na zariadeniach s iOS 12 alebo starším.

komentáre
  1. iTunes zaloha je pre mna stale velmi spolahliva. Mam zalohu telefonu, ktoru si robim pravidelne. A mozem si ju nahrat na hociaky iphone.
    Nie som viazany ziadnym iCloud uloziskom, ale len diskom na PC.

    Samozrejme, je potrebne mat PC, co nemusia mat vsetci.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.