Apple platí Amazonu 30 miliónov dolárov mesačne za využívanie jeho cloudových služieb

Apple na jednu stranu buduje vlastnú infraštruktúru, na druhú stranu však patrí v tomto ohľade k malým hráčom a musí sa spoliehať na tretie strany.

Zo zistenia americkej CNBC navyše vyplýva, že Apple rozhodne na konkurenčných sieťach nešetrí. Spoločnosť totiž platí 30 miliónov dolárov mesačne za využívanie služieb Amazon Web Services (AWS). Oproti minulému roku sa cena zvýšila približne o 10%. Podľa pracovnej ponuky uverejnenej vo februári/únoru plánuje Apple využívať služby Amazonu aj naďalej a šetriť neplánuje, naopak to vyzerá, že plánuje využívať AWS ešte viac a tým pádom aj platiť viac.

Spoločnosti sa dohodli na tom, že Apple behom piatich rokov minie na služby približne 1,5 miliardy dolárov, vďaka čomu bude Apple jedným z najväčších zákazníkov spoločnosti. Apple však chce využívať aj vlastnú cloudovú infraštruktúru. Do nej plánuje behom piatich rokov investovať až 10 miliárd dolárov, z toho až do konca roka 2019 má minúť 4,5 miliardy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.