Apple na poslednú chvíľu zháňa obsah do svojej TV služby, rokuje s HBO

Už za necelé dva týždne Apple predstaví svojho konkurenta Netflixu, no zdá sa, že jeho obsah ešte stále nie je fixný.

Bloomberg dnes zverejnil informácie o blížiacom sa evente, ktoré okrem plánovaných noviniek približujú aj dianie za zatvorenými dverami. Apple údajne stále rokuje ohľadom video obsahu tretích strán, medzi ktoré patria mimo iného poskytovatelia HBO, Showtime a Starz. 

Dohody by sa mali podľa zdrojov Bloombergu uzavrieť do tohto piatku, stále však nie je jasné, koľko cudzieho obsahu sa Cupertinu podarí získať. Vlastná tvorba je síce na ceste a nie je jej málo, spustenie streamovacej služby však zrejme nestihne. Ostatní výrazní konkurenti, Netflix a Hulu, spoluprácu s Applom odmietli.

Magazíny a kreditky

TV služba však nebude jedinou novinkou na podujatí plnom hollywoodskej smotánky. Očakávame aj predstavenie predplatnej služby na prístup k magazínom a online publikáciám, ktorá bude založená na nedávno odkúpenej službe Texture.

Nová služba bude integrovaná do redizajnu apky Apple News, ktorá príde čoskoro ako súčasť iOS 12.2. Čakáme ju aj na Macu, v aktuálnej bete už boli objavené zmienky o nej. Predplatitelia oboch služieb by mohli dostať zľavu z mesačnej sumy. 

Magazíny v najnovšej bete macOS. Zdroj: Steve Throughton-Smith

Okrem magazínov by mala spoločnosť predstaviť novinky pre Apple Pay, vrátane vlastnej Apple kreditnej karty, na ktorej pracuje s Goldman Sachs. „Project Cookie“, ako sa služba interne nazýva, však asi nebude dostupná mimo Spojených štátov. 

Žeby nás prekvapili aj detaily ohľadom dostupnosti Apple Pay v nových teritóriách? Ehm-ehm.

Apple Event už 25. marca: nové mediálne služby a hollywoodska smotánka

Možno aj u nás

TV služba a magazíny budú najväčším prírastkom do segmentu služieb Applu od spustenia Apple Music pred takmer štyrmi rokmi. Spoločnosť sa po rapídnom poklese predajov iPhonu chce zamerať stálejší finančný príjem v podobe služieb. A na to bude potrebovať globálne publikum.

Predošlé správy od Reuters hovorili o tom, že „Apple Video“, alebo akokoľvek sa služba bude volať, sa spustí v priebehu roka po celom svete. Vzhľadom na tendenciu obmedzovať svoje služby na vybrané trhy sme stále mierne skeptickí, avšak Apple Music bola svojho času dostupná okamžite aj na Slovensku a v Čechách. A Netflix u nás máme tiež. Uvidíme a prípadne sa necháme príjemne prekvapiť.

It’s Showtime Apple event sa uskutoční už v pondelok, 25. marca. Sledujte MacBlog.sk pre najnovšie novinky a správy.

komentáre
  1. @Ivo presne a nech opravia to ohybanie poslednych iPad a daju program na vymenu flexgate kabla na displayoch Macbookov

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.