Predplatné magazínov v Apple News by mohlo prísť už na jar

V marci Apple odkúpil službu Texture, ktorá predplatiteľom ponúka prístup k stovkám digitálnych magazínov. Teraz ju plánuje integrovať do Apple News.

Texture je označovaný aj ako „Netflix pre magazíny“, za fixnú mesačnú sumu totiž ponúka prístup k vyše 200 populárnym digitálnym publikáciám. Podľa najnovšieho článku od Bloombergu je rebranding a integrácia služby do Apple News na spadnutie a dočkať by sme sa jej mohli už na jar. 

Odozva od novinárov a vydavateľstiev je však zatiaľ vlažná. Apple údajne poukazuje na svoje úspechy s inou predplatnou službou, ktorú odkúpil pred pár rokmi – Apple Music. Je však otázne, či sa im podarí replikovať milióny zákazníkov aj v podobe magazínov. Tie za posledné roky prepadajú v obľúbenosti a ich predaje sa neustále znižujú na úkor sociálnych sietí. Apple v sebe podľa istých svedectiev vidí záchrancu priemyslu, jeho poprední vydavatelia sú však naďalej skeptickí.

Apple News medzitým stále nie je dostupná na väčšine trhov, vrátane Slovenska a Čiech. Lokalizovaná verzia je zrejme v nedohľadne, využiť však môžete tie zahraničné – stačí si zmeniť región telefónu.

Apple spustí predplatnú novinovú službu pre Apple News

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.