Apple Pay na Slovensku až začiatkom leta

Apple Pay dnes vyšlo v susedných Čechách. Pôvodný marcový dátum spustenia na Slovensku sa však posunul.

Server Živé.sk už včera informoval o spustení služby v ČR a dodal, že Apple slovenskú premiéru posunul až na leto. Dnes správu potvrdil. Presný dátum spustenia spoločnosť našim bankám neprezradila, malo by sa tak stať v priebehu júna.

Podľa anonymných zdrojov z bankového sektora môžu za oneskorenie „legislatívne problémy“ na strane Applu. Zdá sa, že aj letný termín je zatiaľ len orientačný. Dúfame však, že tentoraz to vyjde.

Isté sú štyri banky

Ktoré banky službu ponúknu ako prvé. Podľa Živé pôjde o Poštovú banku, mBank, J&T Banku365 banku. Dlhodobý záujem o Apple Pay majú aj Tatra bankaSlovenská sporiteľňa, nie je však isté, či sa objavia v prvej vlne. V neskorší dátum by sa mala pridať ČSOB a UniCredit Bank

Naopak, Prima banka službu zatiaľ neplánuje a v prípade VÚB banky je situácia nejasná, aj napriek tomu, že podľa vlastných slov podporu chystajú.

So samotnými platobnými terminálmi problém nebude, s Apple Pay sa bude dať platiť na všetkých bezkontaktných termináloch, ktorých je na Slovensku už vyše 45 tisíc. Takisto bude možné platiť aj cez eshopy, či už na iOS zariadeniach alebo na Macu.

Služba Apple Pay byla právě spuštěna v Česku

komentáre
  1. Pokud chcete pouzivat apple pay na SK uz ted, jako ja, vyzkousejte monese.. Je to podobne jako revolut, evropska banka, bez poplatku..

    Staci si stahnout appku https://monese.app.link/tK5lKrWVsU?invite=TOMAS194 a potom pri registraci zadat kod TOMAS194… Dostanete 5e zdarma :)

    Staci si tam dobit 5e treba, objednat kartu, oni vam tech 5e potom vrati, pokud pouzijete kod TOMAS194. Nasledne az prijde karta, staci zmenit region telefonu (region, ne apple ID) na cesko a uz jenom kartu pridat do apple pay a platit :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.