Apple disponuje najväčšou kapacitou solárnej energie v Spojených štátoch

Podľa správy vydanej združením Solar Energy Industries Association (prostredníctvom CNBC), mal Apple v Spojených štátoch ku koncu roka 2018 viac inštalovanej kapacity solárnej energie ako ktorákoľvek iná spoločnosť v krajine.

Apple viedol s inštalovanou kapacitou solárnej energie 393,3 megawattov, čím prekonal Amazon (329,8 megawattov) a Target (242,4 megawattov) pričom Google sa umiestnil na šiestom mieste so 142,9 megawattmi.

V minulom roku spoločnosť Apple oznámila, že všetky jej globálne zariadenia vrátane maloobchodných predajní, kancelárií a dátových centier budú napájané 100% obnoviteľnou energiou. Napríklad Apple Park, ikonický znak Apple je poháňaný solárnymi panelmi na strechách budov (s výkonom 17 megawattov, 4 megawattmi bioplynových článkov a inými čistými zdrojmi).

„Budeme naďalej posúvať hranice toho, čo je možné spraviť s materiálmi v našich výrobkoch, teda spôsobom akým ich recyklujeme, našimi zariadeniami a našou prácou s dodávateľmi pri vytváraní nových spôsobov využitia obnoviteľnej energie, pretože vieme, že práve od toho závisí naša budúcnosť.”

Uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Apple, Tim Cook.

 

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.