iPad nepodporuje zálohy z iOS 12.1.2

Apple koncom minulého roka vydal aktualizáciu iOS 12.1.2, ktorá mala opraviť problémy s Dual SIM funkcionalitou na nových telefónoch a tiež upravila systém v Číne tak, aby neporušoval patenty Qualcommu.

Aktualizácia však vyšla exkluzívne pre iPhone a tu prichádza ku kameňu úrazu. Ako už zistili niektorí užívatelia počas Vianočných sviatkov, svoje nové iPady si nemohli obnoviť zo zálohy telefónu v iCloude. Jedná sa pritom o spôsob, ako naraz presunúť čo najviac obsahu zo staršieho zariadenia do nového. Zahŕňa to pritom aj také veci, ktoré sa nutne nesynchronizujú cez iCloud naprieč zariadeniami – napríklad fotky, ktorých synchronizácia by cez iCloud mohla trvať príšerne dlho a po odhlásení sa z iCloudu by už na zariadení neboli dostupné.

Platí ale, že na zariadenie nemôžete nainštalovať obsah systému novšieho, než je ten najvyšší podporovaný. A pretože je najnovšou verziou systému pre iPad iOS 12.1.1, nemôžete ho nijak prinútiť, aby získal obsah z novšej verzie, ktorá vyšla výhradne pre iPhone. Spoločná systémová aktualizácia iOS 12.1.3 vyšla zatiaľ len ako beta a vydanie pre verejnosť sa chystá zrejme ešte tento mesiac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.