Zlacnené aplikácie pre iPhone/iPad a Mac #24 týždeň

Dvadsiateštvrté vydanie dočasne zlacnených aplikácií pre iPhone/iPad a počítače Mac prináša pre obidve platformy najmä hry…

iOS

Pinball Breaker Forever – zadarmo (pôvodná cena 1,09€)

Pinball Breaker Forever je mix pinballu a breakout hry (napr. Arkanoid) inšpirovaná 80. rokmi minulého storočia.

Mental Hospital IV – 1,09€ (pôvodná cena 2,29€)

“Ste pripravený prijať dar šialenstva a pochopiť tajomstvo hlbín ľudskej duše?” Ak áno, táto hororová hra je pre vás.

Mental Hospital V – 1,09€ (pôvodná cena 2,29€)

Pokračovanie hororovej adventúry, v ktorej za záhadných okolností zmizol váš brat a vy sa budete snažiť zistiť pravdu.

Backgammon – zadarmo (pôvodná cena 5,49€)

Podľa vývojárov je toto najlepšia hra typu Backgammon v App Store.

Warp Shift – 3,49€ (pôvodná cena 5,59€)

Warp Shift je jedinečná logická hra v záhadnom svete. Vašou úlohou bude dostať von malé dievča Pi a jej čarovného spoločníka z labyrintu.

Street Fighter IV CE – 2,29€ (pôvodná cena 5,49€)  

Automatová legenda s nezmenenou návykovou hrateľnosťou. Street Fighter IV prenáša jedinečnú bojovku späť do intuitívneho arkádového 2D prostredia s vylepšenou grafikou. Obsahuje širokú paletu nových postáv a režim pre hranie online. Obsahuje 31 postáv, medzi ktorými nechýba legendy žánru, akými sú napríklad Ryu, Chun-li, Juri, El Fuerte, a Rufus.

Space Invaders – 2,29€ (pôvodná cena 5,49€)

Space Invaders, hit herných automatov, ktorý si získal mnoho fanúšikov. Vašou úlohou budete brániť Zem pred útokom mimozemšťanov. Tí sa k vám pomaly približujú a vy tak máte ľen chvíľu nato, aby ste ich zastavili a aby ste im zabránili zničiť všetky príbýtky. Dávajte si pozor najmä na ich strely, ktoré vás nesmú zasiahnuť…

Piku Piku – zadarmo (pôvodná cena 2,29€)

Aplikácia Piku Piku vám pomôže vytvoriť úžasne animované GIF obrázky.

Video Meme Maker – zadarmo (pôvodná cena 2,29€)  

Pomocou aplikácie Video Meme Maker môžete pridávať text do vašich videí.

Goat Simulator – 1,09€ (pôvodná cena 5,49€)

Hra Goat Simulator celý o tom, ako napáchať čo najviac deštrukcie, ktorú je vôbec koza schopná napáchať. Dá sa to porovnávať s old-school “skejtovou” hrou, akurát, že namiesto skatera ste… kozou, a namiesto robenia trikov… ničíte všetko, čo sa dá. Ničte veci so štýlom, robte otočky počas naberania vedra na rohy pri skákaní z okna, a získavajte čo najväčší počet bodov!

Football Manager  Touch 2018 – 10,99€ (pôvodná cena 22,99€)

Hovorí sa, že futbal je hrou správnych rozhodnutí a každý môže voliť podľa svojho uváženia, avšak vo Football Manager  Touch 2018 je rozhodnutie len a len na vás.  Na vás záleží, koho podpíšete, koho predáte aj ako si poradíte s rozpočtom. Postavíte taktiku na hráčoch, ktorých máte k dispozícii, alebo ich tvrdým tréningom sformujete tak, aby hrali celkom podľa vašich predstáv.

Dino Rush – zadarmo (pôvodná cena 2,29€)

Pomôžte malému dinosaurovi prekonať všetky nástrahy a vyhnúť sa všetkým nepriateľom aby si mohol pochutiť na ovocí.

Monument Valley 2 – 2,29€ (pôvodná cena 5,49€)

Pokračovanie populárnej hry voľne nadväzuje na originál, čiže vás opäť čaká magické dobrodružstvo plné logických riešení v priestoroch, kde často naplatia fyzikálne zákony. V hre ovládate hrdinku Ro aj s jej dieťaťom. Tešte sa na manipulovanie s priestorom, minimalistický polygonálny dizajn architektúry prostredí a opäť znamenité hudobné pozadie celého príbehu. Netradičná perspektíva hry je unikátna.

Icewind Dale – 4,49€ (pôvodná cena 12,99€)

Icewind Dale je ďalšou klasickou RPG hrou v tomto týždni, ktorá pôvodne vyšla pre počítače. Príbeh sa odohráva  v tajomnej severskej krajine Mečového pobrežia, ktorá volá o pomoc. Zlo, ktoré ovláda zmrznuté horniny je tak tajomné a príšerné. Miestny obyvatelia zatiaľ ani netušia čo ich všetko čaká. A ani nevedia, že ich jedinou záchranou ste práve vy. Skupina šiestich dobrovoľníkov, ktorý sa ocitnú na začiatku príbehu.

SteamWorld Heist – 5,49 € (pôvodná cena 10,99€)

Hra SteamWorld Heist je ťahová akčná stratégia, v ktorej velíte parne – riadení pirátsku posádku v sérii epických taktických prestreliek.

macOS

RAGE – 10,99€ (pôvodná cena 22,99€)

V hre Rage sa pozriete do post-apokalyptickej pustiny obývanej mutantami a drsnými vodičmi bojových bugín. Po zrážke Zeme s kométou, sa ľudstvo ocitlo niekoľko tisíc rokov späť na civilizačnom stupni a spoločnosť (ak sa to tak dá ešte nazvať) sa prepadla do totálnej anarchie, kde sa zvyšok “mocných” snaží získať ľudí pod svoju nadvládu. Proti nim ale bojuje partia rebelov, ktorí sa rozhodne nechcú vrátiť ku starému poriadku. Zábavou a nutnosťou pre prežitie sa stali dopravné prostriedky (autá, buginy), v ktorých sa budete preháňať a dopravovať na určité miesta, ale hlavne pretekať a vyzbrojovať svoje vozidlá proti dotieravým nepriateľom.

DOOM 3 – 5,49€ (pôvodná cena 10,99€) 

Doom patrí bez váhania k najväčším legendám na PC. Vytvoril základ FPS 3D akcií a vo svojom treťom pokračovaní prináša úchvatnú grafiku s novým príbehom a starou známou motorovou pílou. Píše sa rok 2145 a Vy ste na Marse, kde sa nachádza prísne tajné výskumné laboratórium UAC. Vy máte, ako obyčajný výsadkár pochopiteľne iba dohliadať na bezpečnosť. Všetko nasvedčuje tomu, že ide o ďalší nudný deň strávený medzi skúmavkami. Ako je to ale v hrách Doom zvykom, niečo sa opäť pokazí a na Zem sa otvorí portál z ríše pekla. Ľudia sa menia na príšery a jedinou nádejou je špeciálne vycvičený vojak, trénovaný na boj vo výnimočných situáciách.

Prey – 5,49€ (pôvodná cena 10,99)

Prey je sci-fi 3D FPS ktorá rozpráva neuveriteľný príbeh indiána z kmeňa Cherokee, ktorého meno je Tommy. Na prvý pohľad sa nejedná o žiadneho hrdinu. Tommy je totiž obyčajný mechanik a život v rezervácii ho ani trochu neuspokojuje. Dalo by sa povedať, že len prežíva. To sa však zmení v chvíli, keď je spoločne s ďalšími ľuďmi unesený na palubu mimozemského korábu, ktorý sa pohybuje na orbite Zeme. Naraz sa v ňom prebudia netušené sily a schopnosti predkov, ktoré sa rozhodne využiť k záchrane svojej priateľky, ako aj na záchranu seba a nakoniec aj celej planéty Zem a všetkých ľudí, ktorý ju obývajú.

This War of Mine – 6,99€ (pôvodná cena 19,99€)

V hre This War of Mine nebudete hrať ako elitný vojak, ale ako skupina civilistov, ktorí sa snažia prežiť v obkľúčenom meste, zápasia s nedostatkom potravín, liekov a neustálym nebezpečenstvom od ostreľovačov a nepriateľských mrchožrútov. This War of Mine ponúka úplne nový herný zážitok vojny videný z úplne z inej perspektívy.

komentár
  1. Bylo by fajne, kdybyste uváděli informace také o nějakých užitečných aplikacích. Hry jsou prima, ale v podstatě tak trochu k ničemu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.