Webový náhľad pre App Store dostal kompletný redizajn

Apple vypustil do sveta redizajnovaný webový náhľad pre iOS a Mac aplikácie. Inšpiráciu berie z iOS 11.

V septembri sme sa dočkali finálnej verzie iOS 11, ktorá okrem iného priniesla kompletne nový App Store, ktorý kladie dôraz na výraznú typografiu, čistý vzhľad a ručne vyberaný obsah. Len krátko na to Apple vydal nové iTunes, ktoré kompletne odstránilo App Store a s ním aj možnosť sťahovať a synchronizovať apky cez počítač.

To spôsobilo, že po vyhľadaní aplikácie na webe ste sa dostali na náhľad, ktorý sa vás snažil presmerovať do iTunes – avšak márne. Nikam ste sa nedostali a tak či onak ste museli otvoriť App Store na svojom iOS zariadení. Teraz sa nový vzhľad z iOS dostal aj na web a hovorí jasne – apky sú dostupné len priamo cez iOS.

app store web redesign

Podobne ako na mobile, do popredia sa teraz miesto popisu dostávajú screenshoty a celkovo je dizajn omnoho prehľadnejší, než predtým. Bohužiaľ, naďalej chýba možnosť stiahnuť si aplikáciu do telefónu priamo cez prehliadač na počítači, podobne ako to dlho robí napríklad Google Play Store.

Rovnakého redizajnu sa dočkal aj App Store pre Mac, ktorý vás teraz vyzýva na otvorenie rovnomennej aplikácie.

mac app store web redesign

komentár
  1. Hm… Kdyby místo toho udělali obslužnou aplikaci pro Mac OS / Windows. Chápu oddělení aplikací od iTunes, které mají být primárně na hudbu, ale když má člověk stovky aplikací, tak si je lépe prohlédne na PC a ne v mobilu / tabletu.

    Toto se mi prostě nelíbí

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.