Škodlivý text môže zamrznúť aplikáciu Správy, Apple už pripravuje opravu

Ďalší deň, ďalšia chyba v iOS. Najnovšie sa znova objavil exploit so škodlivým textom, ktorý dokáže zamrznúť aplikáciu Správy.

Posledné dni sa začal medzi používateľmi iMessage šíriť text s odkazom na škodlivý kód na GitHube, ktorý spôsobuje zamŕzanie a padanie aplikácie so správami. Na odkaz pritom netreba ani klikať, stačí takúto správu dostať do schránky.

Chyba sa vzťahuje ako na iOS, tak aj Mac. Jediným spôsobom, ako sa kontinuálnych reštartov zbaviť, je vymazať celú konverzáciu s daným odkazom. Aj keď exploit nepredstavuje žiadne bezpečnostné riziko, poslúžiť môže ako nepríjemný žartík, ktorý ľudia rozpošlú priateľom a známym. GitHub síce už stránku s kódom odstránil, je však možné, že sa bude dať ľahko replikovať.

Apple medzitým potvrdil, že chybu zaplátal v najnovšej bete iOS 11.2.5, ktorá by sa mala na verejnosť dostať budúci týždeň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.