Tim Cook: Spomaľovanie iPhonu kvôli batérií sa bude dať v novej verzii iOS vypnúť

Dobré správy pre všetkých, ktorým sa nepáči spomaľovanie iPhonov so staršou batériou. Kontroverzná funkcia sa bude dať vypnúť.

Tim Cook sa vo včerajšom rozhovore pre ABC News vyjadril na margo stále aktuálnej kauzy s batériami pre iPhone a priblížil aj detaily o softvérových opatreniach, ktoré Apple predstaví v novej verzii iOS.

Apple už potvrdil, že začiatkom roka prinesie aktualizáciu, ktorá umožní väčšiu transparentnosť o aktuálnom stave batérie a jeho vplyve na výkon telefónu. Cook teraz doplnil, že okrem upozornenia, že výkon zariadenia môže byť kvôli starej batérii umelo znižovaný, budú mať používatelia možnosť túto funkciu úplne vypnúť.

Tým sa samozrejme ale vystavujú riziku svojvoľného vypínania, ktoré malo toto opatrenie pôvodne riešiť. Apple sa rozhodol, že bude lepšie, ak miesto vypnutia telefónu zníži jeho výkon, čo sa napokon u zákazníkov nestretlo s priveľkým nadšením.

Zdroj: ABC News

Cook hovorí, že keď funkciu s iOS 10.2.1 uviedli, povedali presne o čo ide (nepovedali), no priznáva, že mohli byť transparentnejší. Rovnako ako v oficiálnom stanovisku dodáva, že nikdy nešlo o nič viac než snahu o bezproblémový chod zariadenia.

Aj keď spoločnosť funkciu neodporúča, používatelia sa konečne budú môcť rozhodnúť sami za seba. Spolu s novými informáciami o stave batérie by mala funkcia vyjsť niekedy budúci mesiac ako súčasť beta verzie iOS.

Všetko o kauze s batériami, ako aj o programe výmeny si môžete prečítať v našom zhrnutí.

UložiťUložiť

komentáre
  1. Blablabla same kecy od Tima Cooka. Moj prvy apple produkt bol iMac early 2009 doteraz ho mam a mam v nom naistalovany Maverick. Spokojny som bezi bez problemov. Potom som mal iPod 4generacie, iPhone 4S stale mam nanom iOs 6. Momentalne vlastnim iPhone 5S s iOs 10. To co sa dejenod iPhone6 je ciste zmykanie penazi od zakaznikov. Tolko kauz od iPhone 6 co ma apple este asi nemal ziadny iPhone. Apple posledne roky iba zarabat chcel na nie velmi dokonalaych produktoch. Vidno to uz aj na poslednej generacii iPhonov predaju su vlazne a iPhone X netrha rekordy ani predaje nie su takenake ocakavali.
    Preto teraz po tomto fiasku od iOs 11 co aj iPhone 7 dokazal spomalit iba 1 rocny telefon chcu zachranovat svoju reputaciu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.