Apple vydal iTunes 12.7, odstránil App Store

Apple dnes v noci vydal nový iTunes 12.7 a tento prináša ozajstné divy.

Najnovšia verzia iTunes totiž užívateľov hneď z miesta prekvapí správou, že už neobsahuje App Store. Ľudia, ktorí si chcú do svojich zariadení nakupovať aplikácie, tak budú môcť učiniť už len priamo cez dané zariadenie a nestačí, aby mali aplikáciu v PC. Zároveň to teda znamená nemožnosť inštalovať staršie verzie aplikácií, ktoré ste mali stiahnuté vo svojom PC, na svoj starší iPod touch alebo iPhone. Pozitívom je “smrť” pirátstva pri starých jailbreaknutých zariadeniach.

Apple hneď pri prvom zapnutí nového iTunes informuje o zmenách, ako je táto. Po novom iTunes sa zameriava na hudbu, filmy, TV seriály, podcasty a audioknihy; ďalší obsah ako sú zvonenia a aplikácie, môžu užívatelia sťahovať už len cez zariadenie. Tým tiež užívatelia prichádzajú o možnosť vytvoriť a zdieľať vlastné zvonenie medzi PC a iPhonom.

iTunes 12.7 No App Store

komentárov
  1. Odstranenie appstoru je blbost. Bolo to prehladne a na velkej ploche. Pozerat to v iphone je za trest a na ipade je to tiez bieda.
    Naozaj “prezierave” riesenie. Ako ist kladivom na komare.

    0
    0
  2. Nic tragicke, vyhodili funkciu ktoru uz skoro nikto nepouzival. iPhonujem uz asi 8 rokov a apky som cez iTunes prestal riesit uz niekedy pred 4-5 rokmi odkedy sa da syncovat bez kablu…

    0
    0
  3. Tak teraz kvoli idiotom ktory mali jailbreaknuty tel. mame poctivy znasat obmedzenia?! Preco to tem jebnuty Tim Cook neoznamil na evente. Asi by ho tam vypiskali. Posledne roky robi divne veci Apple.

    0
    0
  4. Časem se z iTunes stala obluda na vše, což nedávalo smysl a myslím, že za to byl Apple právem kritizovaný. Nyní se vrací Apple s iTunes ke svým kořenům a soustředí se na to k čemu byl primárně navrhnutý – Hudba. Nechápu tak komentáře typu jebnutý Tim Cook… Je potřeba se na to dívat širší perspektivou a z hlediska budoucnosti a ne způsobem “zmizlo mi tlačítko, všechno je na hovno”. Zdá se mi, že poslední módou je kritizovat Apple za vše co udělá, aniž by se nad jednotlivými kroky někdo zamyslel…

    0
    0
  5. Uz to niekto vyskusal?
    Ostanu na pc doteraz stiahnute aplikacie? Budem ich v ramci svojho uctu v itunese vidiet?
    Ked pripojim iphone/ipad budem moct app spravovat?
    Ak nie ako ich budem moct spravovat?
    Niekedy ked hladam stvorrocnej dcere aplikacie na hranie, vzdelavanie tak prezerat tie haldy balastnych aplikacii na itunese bolo aspon rychle a prehladne. Ak to budem musiet robit na ipade ma porazi.

    0
    0
  6. Jo a pecka je že po updatu se nedostanete přes iTunes ani k appkám, ani k vyzvánění, ale na hardisku to zůstaně a nesmaže se to takže zadrbanej HDD věcma co jsou mě na nic.

    0
    0
  7. Jo, to je hezký, že chtějí umenšovat přebujelé iTunes, ale nebylo by lepší udělat něco s tím příšerným, stále méně intuitivním ovládáním jak v osx tak v ios? Aby to fakt šlo používat k onomu deklarovanému úmyslu – přehrávání a event. nákupu hudby? Úplně vážně jsem již před delším časem začal uvažovat o non-Apple softwaru k tomuto účelu.

    0
    0
  8. Pro mne trochu nepohodlny krok. Kdyz jsem jel do CR, tak jsem si prehazel aplikace, ktere pouzivam v CR, pekne z kompu. Takze jsem mel na HDD skladku aplikaci, kterou jsem menil podle zeme, kde jsem a podle aktivit. Ja vim, trochu krkolomny, ale treba iPumpuj pouziju jen v CR a zase amazon nebo gumtree mi je v CR na nic. Vidim, ze po te, co prestalo fungovat stahovani fotek, pridal apple jeste aplikace :)))

    0
    0
  9. Je to fatalna blbost, lebo cez pocitac som si manazoval potrebne aplikacie. Naco budem mat v telefone navigaciu, ked ju v ten den nepotrebujem? A tych aplikacii, ktore denno denne nepouzivam je viac ako dost. Zo strany Apple je to tlak na majitelov starsich zariadeni, aby tieto vymenili za novsie s vacsou kapacitou. Je to ich spinava politika bay ta donutili vecne nieco nove kupovat. A stale za vyssie a vyssie ceny

    0
    0
  10. A co s aplikáciami, ktore som si v minulosti zakupil ale medzitým ich z AppStore vyradili? Doteraz som si ich nahral vzdy do nového iPhonu cez iTunes, kde som ich mal ulozene. Rovnako aj zvonenia. Mam 3-4 vlastne, ktore som si vzdy nahodil ked som bral novy iPhone.
    Je mozne zostat na starej verzii iTunes? A co programy ako napr. iMazing? Budu funkcne?

    0
    0
  11. @Lubo (a pripadne jini).
    Vypada to ze stazene aplikace, ktere nejsou (uz) v App Store, jdou pres iTunes nahrat pretazenim (napr) z Finderu do placu kam se pretahuji veci v iTunes do iPhonu. To same z vlastnimi vyzvanenimi.
    Takze o nahravani do iPhonu pres iTunes clovek neprisel, “jen” se prislo o spravu tehle veci v iTunes.

    0
    0
  12. Vyzvananie sa da nahrat aj custom. Potrebne zobrazit telefon/tablet v iTunes a v polozke OnMyDevice vybrat Tones … cez Drug&Drop tam stale vieme dostat CUSTOM zvonenia :)
    Tak isto ostal aj File Sharing … teda pre aplikacie, ktore tuto sluzbu vyuzivaju ostala moznost presuvat dokumenty z PC/MAC do/z aplikacie.
    Mozno je to pravda, ze APP bol zbytocny ale bol to dobry backup. Pri novom telefone sa jednoducho nahrali appky z disku… teraz to bude potrebne vsetko opatovne tahat z Internetu !!! A povedzme si pravdu, apku uz maju celkom velke kapacity … TEDA POZOR, APKy UZ NEBUDU ANI V BACKUPOCH ! Jednoducho aplikacie bude potrebne stahovat z PURCHASED stranky ;(
    Ja som ale vyuzival pohlad na telefon, kde sa krasne dal robit poriadok s aplikaciami. Presuvat medzi plochami a pod. Teraz to bude potrebne vsetko riesit priamo na telefone :( A pri zmene telefonu znova a znova vytvarat skupiny!
    Proste, podla mna to odrezali bez rozmyslu. Nieco mozno bolo zbytocne ale nieco bolo na nieco dobre :)
    No nic, uz je to tak, uvidime, co prinesie buducnost.

    0
    0
  13. Je dobré mať v Mac-u uložené aplikácie.
    Pár krát sa mi totiž stalo, že po aktualizácii aplikácie cez iPhone sa pozmenil jej vzhľad či funkčnosť. (rozumej: dali do nej reklamy, zmenili dizajn, alebo v nej bola chyba a nefungovala) Tak som ju jednoducho vyhodil z iPhone a z Mac-u si nahral tú staršiu verziu. Teraz to uz asi nebude možné. ????

    0
    0
  14. Prosím?!! Aký prebujnený sofvér?!! iTunes bola moja brána na manažovanie všetkých vecí do iPhonu. Čo je toto za nezmysel? Odstrániť aplikácie. Ďalšie na rade bude čo?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.