watchOS 5 prináša Walkie-Talkie, Podcasty, nové ciferníky a ďalšie novinky

Aj keď nejde o taký sviatok, akým je vydanie nového iOS, v pondelok sa do sveta dostala aj ďalšia verzia systému pre Apple Watch. A okrem kopy nových funkcií možno naznačuje aj na blížiace sa spustenie Apple Pay…

watchOS 5 je dostupný na stiahnutie prostredníctvom apky Watch na vašom iPhone a rozbeháte ho na všetkých generáciách hodiniek, s výnimkou úplne prvého modelu, tzv. Series 0 z roku 2015.

Najvýraznejšími novinkami sú nové aplikácie – vysielačka na komunikáciu s priateľmi, samostatná apka pre Podcasty či podpora pre automatizáciu so Siri Shortcuts. Zmien sa dočkali aj fitness funkcie, hodinky teraz napríklad vedia samé zistiť, kedy cvičíte a aký typ cviku vykonávate. 

Do aktivít po novom patrí aj jóga a turistika a priamo vo vstavanej apke sa môžete na diaľku pretekať s priateľmi. Na aktiváciu Siri už stačí jednoducho zdvihnúť zápästie a začať hovoriť a pribudli aj nové vizuálne ciferníky predstavené na nedávnej keynote.

V neposlednom rade sa notifikácie zgrupujú podľa aplikácie, rovnako ako na iOS 12 a Ovládacie centrum teraz vytiahnete v ktorejkoľvek apke. 

Medzi jedny z menších zmien patrí redizajn obrazovky pre zdieľanie vecí v iMessage. Prečo stojí za zmienku? V tabe sa objavila položka Apple Pay, aj napriek tomu, že je pre náš región samozrejme nedostupná. Prečo sa však Apple neobťažoval tlačidlo schovať, tak ako v iných aspektoch systému? 

Možno ide len o prehliadnutý bug, no stále je tu možnosť, že Apple Pay sa skutočne blíži do našich končín a na všetkých tých správach je zrnko pravdy…

komentárov
  1. appka Vysielačka mi nefunguje. Pridal som si v nej kontakty, ktoré Apple Watch používajú a doteraz mi tam svieti meno kontaktu s poznámkou “Pozývam…” A u kamaráta je pri mojom kontakte vypísané “Pozvaný”, avšak ani mne ani jemu aplikácia nefunguje. Je to blokované pre SR? Vie mi niekto poradiť čo s tým? ďakujem

    0
    0
  2. Mal som ten istý problém. Vyrieši sa to tým že pôjdete do nastavení a v Nastaveniach a v možnostiach pre FaceTime kliknete na vaše Apple ID a dáte Prihlásiť sa. Musia to urobiť obe strany a pôjde to.

    0
    0
  3. Inak ked mate tu walkie talkie tak vraj to musi podporovat operator. Je to spoplatnene? Je to obmedzene na dlzku ako klasicke vysielacky alebo mozes to pouzit ako nahradu telefonu ked si na druhej strane republiky?

    0
    0
  4. Su tam nejake chyby.. skusil som sa odhlasit z facetime, potom prihlasit, restartnut watch, odobrat pridaneho priatela a znova pridat a potom sa to rozbehlo..
    Neviem co z toho skutocne pomohlo. Mame operatora o2

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.