Prvé recenzie iPhone XS a iPhone XS Max sú vonku: Kamera fotí lepšie, ale nie je to dôvod na kúpu

Prominentné zahraničné médiá už vydali recenzie na iPhone XS a iPhone XS Max a tento rok obzvlášť zaujmú. Zhodujú sa totiž v tom, že dôvod na upgrade prakticky neexistuje a ak nutne potrebujete, radia počkať na iPhone XR.

V tomto názore sa zhodli viaceré médiá, ktoré ocenili kvalitu fotoaparátu, ale hovoria, že majitelia terajších modelov (iPhone X) nemajú prakticky žiaden dôvod na upgrade. Ak by aj niekto horlivo plánoval kúpu nového iPhonu, potom odporúčajú počkať mesiac a pár dní do vydania iPhonu XR alebo si zvoliť nový iPhone XS Max, najdrahší a najväčší zo všetkých troch predstavených modelov.

CNBC:

Sú to najlepšie iPhony, ktoré Apple kedy spravil, ale okrem väčšej obrazovky na XS Max, len ťažko som zbadal nejaké rozdiely oproti minuloročnému iPhonu X, ktorý stále milujem. Ak chcete ušetriť peniaze, počkajte na lacnejší model, iPhone XR. Reproduktory sú úžasné, sú hlasnejšie oproti iPhonu X a Apple zapracoval na kvalite stereo zvuku, takže zvukový zážitok je podľa scény ešte širší alebo naopak užší. Páči sa mi, že môžem robiť napríklad portréty svojho psa na pláži a upraviť si úroveň rozmazania až po odfotení. Vydrží v hĺbke metra až 30 minút, podobne ako posledné telefóny od Samsungu. Svoj testovací kus som nechcel pokaziť, ale nechal som ho 5 minút vo fontáne a po vytiahnutí bol celkom v poriadku. Je to lepšie oproti iPhonu X, ktorý vedel vydržať poliatie alebo šplechnutie, ale nie je určený na dlhšie trávenie času vo vode. Nakoniec, batéria na XS aj XS Max je naozaj dobrá.

CNET:

Dobré: iPhone X má vylepšenú duálnu kameru a prináša lepšie fotky, než iPhone X ako v tmavých, tak vo vysoko-kontrastných podmienkach. Má rýchlejší procesor, rýchlejšie Face ID, pridáva Dual SIM podporu a je dostupný v zlatej a 512GB verzii

Zlé: Výdrž batérie je najkratšia zo všetkých troch nových iPhonov a je len mierne vylepšená oproti minulému roku. Napriek stále vysokej cene si musíte ešte ďalej priplatiť za viac pamäte, USB-C rýchlonabíjačky a adaptéry na slúchadlá.

Zhrnutie: iPhone XS oproti už tak skvelému iPhonu X vylepšuje kameru. Rozhodne ale počkajte na vydanie lacnejšieho iPhonu XR v októbri/říjnu a rozhodnite sa až potom.

Mashable:

Nepochybujem, že obrovský 6.5-palcový OLED displej iPhonu XS Max je to, čo chcú všetci, ale ako on, tak menší iPhone XS majú ďalšie vylepšenia, ako nový fotoaparát, ktorý fotí lepšie, než najlepšie mobily s Androidom. Iba preto, že to sú vnútorné zmeny, by ich človek nemal prehliadnuť. Ak máte iPhone X a nezáleží vám ani na väčšom displeji ani na kvalite fotoaparátu, v pohode vydržíte ďalší rok alebo dva s ním, najmä po update na iOS 12. Ak vás odrádzajú ceny, počkajte na vydanie iPhonu XR koncom októbra/října. Začína sa predávať od $749 a ponúka doslova všetko, čo iPhone XS a iPhone XS Max, mínus kvalitnejší OLED displej a druhý fotoaparát. Navyše je dostupný v dodatočných farbách ako je modrá, červená, žltá a koralová.

NY Times:

Posledných pár rokov som bol proti jednej vlastnosti smartfónov: rastúcim rozmerom.

Tieto zariadenia trávili veľa času vo vašom vrecku a v ruke a veľakrát dochádzalo ku kompromisom pri prenosnosti a komforte. Preto som nikdy nemal rád Plus modely iPhonov, ktoré debutovali v roku 2014 s 5.5-palcovým displejom. Používať ich v jednej ruke bolo nemožné a vo vrecku zas boli priveľké. Je preto potešujúce, že môžem priznať nasledovné: iPhone XS a iPhone XS Max ma môžu presvedčiť o používaní väčších displejov. Stále si myslím, že menšie XS je lepšie pre väčšinu ľudí, ale mnohí si určite obľúbia XS Max. Radím vám ich vyskúšať predtým, ako budete niečo kupovať. Nezaškodí ani čakať na vydanie iPhonu XR, aby ste si mohli v obchodoch vyskúšať všetky tri. Pohrajte sa s kamerou a všímajte si, ako vám sedia v ruke a vrecku. Dôležité je, aby ste našli správny model: Pretože zaň idete zaplatiť toľko, budete ho používať dlho. A ktovie? Možno zistíte, že vám väčší displej nakoniec neprekáža – tak ako sa to stalo mne.

Tech Radar:

iPhone XS je samozrejme to najlepšie, čo Apple vytvoril. Nie je to žiadne prekvapenie, je to vlajkový model. Otázkou však zostáva, či Apple spravil dostatok preto, aby z iPhonu XS spravil najatraktívnejší model a či to stačí na odklonenie záujmu zákazníkov od konkurencie. V mnohých veciach je dostatočne dobrý, ale nie je to veľký upgrade oproti minuloročnému X a rozhodne nemení nič tak radikálnym spôsobom, ako minuloročný model – hlavným upgradom je kamera so Smart HDR. Nebyť modelu iPhone XR, asi by sme vám radili ísť si hneď teraz kúpiť XS, keďže už nie je taký drahý ako minuloročný model. Čiže ak si ho môžete dovoliť, kúpte si ho. Na druhú stranu ale iPhone XR ponúka kopu rovnakých vlastností: väčší displej, A12 Bionic čip, iOS 12, TrueDepth fotoaparát – a je výrazne lacnejší.

The Telegraph:

iPhone XS Max je najväčší a najdrahší z troch nových telefónov od Applu. Je logickým výsledkom mobilnej veľkoleposti. Má najviac zo všetkých: väčší displej, väčšiu batériu a vašej peňaženke zasadí väčšiu ranu: platíte zaň aspoň 1 099 libier. Nemôžem si pomôcť, ale ozrutný Max a jeho obrovský displej sa mi páčia. Je to ten “dajte mi všetko” iPhone, ušitý na mieru pre lepšie časy. Pokiaľ vám ale nejde o veľkosť, odporúčam väčšine ľudí čakať na iPhone XR, ktorý vychádza budúci mesiac a na pohľad prináša viac muziky za svoju cenu.

Tom’s Guide:

Je to obscénne. A nie, nehovorím o cene, aj keď $1,099 za smartfón je veľa. Obscénnosťou som mal ale na mysli ozrutný displej na iPhone Xs Max. Pri 6,5 palcoch pôsobí ako vreckové kino. 5,8-palcový iPhone Xs ($999) má všetky vylepšenia ako jeho väčší súrodenec vrátane rýchlejšieho procesoru A12 Bionic, ktorý opäť zanecháva Androidy v prachu. Má aj vylepšený fotoaparát so Smart HDR a pôsobivé ovládanie bokeh efektu. Je to však iPhone Xs Max, ktorého som sa nechcel vzdať. Ak ste sa zdráhali upgradovania svojho iPhonu 7 alebo 6s, tak každý z týchto nových modelov pôsobí ako obrovský krok vpred. Fotoaparáty sú na míle vpred – najmä pri slabom svetle – a čip A12 ponúka obrovský výkonnostný posun. Vybrať si medzi týmito dvomi, zvolil by som si iPhone Xs kvôli väčšiemu displeju a dlhšej výdrži batérie. Niektorí by mohli určite počkať na iPhone XR, ktorý prináša takmer všetky skvelé funkcie iPhonov Xs a Xs Max za $750. Ak chcete ale lepší OLED displej, duálny fotoaparát a menšie rámčeky, zvoľte si Xs Max.

The Verge:

Pozitíva: Ohromný displej, skvelé reproduktory, dlhá výdrž batérie.

Negatíva: Kamera nie je taká dobrá ako na Pixel 2, Portrait Mód nezaujal, vysoká cena

Stále to sú drahé telefóny: iPhone XS začína na 999 dolároch a za iPhone XS Max s 512GB úložiskom zaplatíte 1 449 dolárov. To je veľa peňazí. Som si istý, že niektorým ľuďom to príde ako bláznovstvo, kým iní si už s radosťou predobjednali. Ak máte iPhone X, rozhodne by som sa neponáhľal minúť ďalších 999 dolárov na XS. Ak ste si už ale predobjednali, nezúfajte: iPhone XS budete milovať. Rozhodne je to iPhone a vydrží niekoľko rokov. Rozhodne preferujem fotoaparát Pixel 2, ale iPhone XS nijak zásadne nezaostáva a stále fotí lepšie, než predošlé modely. Ostatným radím počkať na to, aký bude iPhone XR – za 750 dolárov ponúka rovnaký procesor aj hlavnú kameru. Otáznik visí nad kvalitou jeho 6.1-palcového LCD displeja oproti OLED displejoch na iPhone XS. Na to si ale mesiac počkáme.

The Wall Street Journal:

Pokiaľ nie ste v iPhone Upgrade Programe alebo netúžite po Max obrazovke, neskáčte z X na XS. Po návrate na predošlý model mi síce chvíľu chýbalo zrýchlenie, ale to na vysolenie ďalšej tisícky nestačí. Ak upgradujete z minulých menších telefónov, fotoaparáty na XS a XS Max ponúkajú obrovský posun. Oproti iPhonu X alebo 8 Plus je to však len malé poskočenie. Apple o oboch modeloch vraví, že majú najodolnejšie sklo na svete. Môj XS Max však praskol už po páde na drevo z malej výšky. Majitelia starých iPhonov, peňaženky zatiaľ neotvárajte. Vidíme sa o mesiac pri recenzii XR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.