Vyšli nové updaty pre Apple TV a Watch – tvOS 11.3, watchOS 4.3

Apple vydal zbierku softvérových aktualizácií pre zariadenia s mobilnou architektúrou, čo zahŕňa updaty iOS 11.3, tvOS 11.3, watchOS 4.3 a aktualizáciu HomePod Software Update 11.3.

Aktualizácia tvOS 11.3 je už teraz dostupná pre Apple TV 4. generácie a Apple TV 4K. Aktualizácia prináša vylepšenia podpory funkcie Match Content, automatické prepínanie režimu pri streamovaní videa cez AirPlay a tiež automatické prepínanie frame-ratu pre Apple TV 4. generácie.

Táto funkcionalita bola dostupná už s predošlým updatom na 4K modeli. Aktualizácia tiež mala obsahovať podporu pre AirPlay 2, no ten bol odstránený behom vývoja zo všetkých x.3 aktualizácií, pretože nebol pripravený na uvedenie.

watchOS 4.3 prináša podporu režimu Nightstand Mode pre vertikálne stojany. Doposiaľ táto funkcia fungovala len v ležatej polohe, no vzhľadom k popularite stojanov, na ktorých sa hodinky nabíjajú v štandardnej polohe, bol režim sprístupnený aj sem. Ďalšou novinkou updatu je návrat funkcie, ktorá umožňovala ovládať hudbu na iPhone s pomocou apky na hodinkách. Funkcia bola navyše obohatená o podporu HomePodu, u ktorého možno ovládať prehrávanie aj hlasitosť.

Medzi novinkami nájdeme aj novú animáciu nabíjania, ktorá sa prehrá po položení hodiniek na nabíjačku, ako aj animácia načítavania apky. Ciferník Siri tiež zobrazuje dáta z apky Aktivity a pokiaľ máte nastavenú komplikáciu, ktorá zobrazuje stav batérie, teraz ho zobrazuje presnejšie.

Bez povšimnutia nezostal ani reproduktor HomePod. Aktualizácia softvéru 11.3 je zároveň prvým updatom reproduktoru. O tom, čo prináša aktualizácia iOS 11.3, sa dočítate v tomto článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť